Omáčky

Omáčka Chimichurri

Suroviny: 1 a 1/4 dl olivového oleja, 1/2 dl tmavého vínneho octu, 1 a 1/4 dg nadrobno nasekanej cibule, 1 čl roztlačeného cesnaku, 1/2 dkg najemno nasekanej petržlenovej vňate, 1 čl sušenej materinej dúšky, štipka cayenského korenia, 1 a 1/2 čl soli, 1 čl mletého čierneho korenia.

Postup: V miske rozšľaháme metličkou olej s octom. Pridáme všetky ostatné suroviny a dobre premiešame. (môžeme aj rozmixovať) Potom omáčku necháme postáť 2-3 hodiny pri izbovej teplote. Omáčka sa hodí na pečené mäso, ryby či grilovanie. Recept pochádza pôvodom z Argentíny.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 08. 06. 2017 | 717 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Meniny na web



Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (16773 hl.)
 
Jednoduché (4106 hl.)
 
Lacné (3595 hl.)
 
Overené - tradičné (3579 hl.)
 
Je mi to jedno (3245 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 31298

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server