Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Špeciality

Plnená kuracia kapsa- so špenátom a syrom

Suroviny: ( pre 4 osoby): 4 kusy kuracích prsíčok aj s krídlom, 120 g šunky od kosti, 4 listy čerstvého špenátu, 120 g hermelínu, 150 g masla, 1 dcl olivového oleja, soľ, 400 g čerstvej brokolice, Korenie na kurča- (dá sa kúpiť zmes korenia , soli, papriky, byliniek a koreňovej zeleniny). Šťuchané zemiaky: 1 kg varených zemiakov, 4-6 ošúpaných cibúľ- ( pokrájaných na mesiačiky), 2 zväzky jarnej cibuľky s vňaťou, 1PL masla a 5 PL olivového oleja. Soľ, korenie. Zemiaky: Na panvicu dáme maslo a niekoľko lyžíc olivového oleja. Cibuľu osmažíme do karamelovej farby. Pridáme k uvareným zemiakom aj s tukom z panvice. Šťuchadlom rozmelníme na hrudkovitú kašu. Pridáme nakrájanú mladú cibuľku s vňaťou, okoreníme a osolíme podľa chuti.

Postup: Kuracie prsíčka pri krídle mierne naklepeme, aby sme narušili štruktúru mäsa. Nožom narežeme otvor v prsíčku pri krídle, stočíme šunku, špenát a syr do ruličky, špic stočenej šunky namočíme do olivového oleja a vložíme do pripraveného otvoru. Osolíme a okoreníme korením na kura. Na panvici si rozpálíme maslo aj olivový olej. Prsia prudko opečieme po obidvoch stranách a dáme do rúry predhriatej na 200°C na niekoľko minút piecť. Medzitým si pripravíme šťuchané zemiaky. Na záver si pripravíme brokolicu: Brokolicu očistíme a položíme do pary -(prípadne ju môžeme povariť v osolenéj vode). Mäkkú brokolicu vyberieme a pokvapkáme rozpusteným maslom.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 06. 12. 2009 | 4398 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18062 hl.)
 
Jednoduché (5407 hl.)
 
Lacné (5110 hl.)
 
Overené - tradičné (4746 hl.)
 
Je mi to jedno (4698 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 38023
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server