Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Bravčové mäso

Prievidzské vrabčence

Suroviny:8-10 ks bravčových rezňov zo stehna alebo z karé, 8-10 plátkov prerastenej údenej slaninky, 1 väčšia cibuľa, 2-3 stredne veľké sterilizované uhorky, plnotučná horčica, mleté čierne korenie, soľ, majoránka, vegeta alebo dochucovadlo harmónia chuti, 2-3 PL hladkej múky, olej, malá konzerva sterilizovaného hrášku.

Postup: Rezne natenko naklepeme, z jednej strany jemne posolíme a okoreníme. Potom ich natrieme horčicou a na každý pokladieme po plátku slaninky, prekrájanej na rezance, ďalej na každý rezeň položime pásik kyslej uhorky a pár mesiačikov cibule. Takto pripravené rezne postáčame do vrabcov a zopneme špáradlami. (môžeme previazať aj niťou) Zabalené vrabce opražíme prudko na oleji zo všetkych strán a preložíme do hrnca. Podlejeme horúcou vodou a prykryté necháme dusiť. Zatiaľ si nakrájame na kocky zvyšnú cibuľu, uhorku a ošúpané rajčiny. Spolu ich orestujeme na výpeku z opekania vrabcov a preložíme do hrnca ku vrabcom. Za občasného pomiešania a podliatia vodou udusíme vrabce domäkka. Mäkké vrabce vyberieme a omáčku zahustíme jemne dozlatova opraženou zápražkou. Dochutíme vegetou, korením, majoránkou a do omáčky pridáme sterilizovaný hrášok. Ešte krátko prevaríme a podávame s dusenou ryžou a kyslou uhorkou.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 16. 02. 2008 | 2218 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18256 hl.)
 
Jednoduché (5595 hl.)
 
Lacné (5286 hl.)
 
Overené - tradičné (4922 hl.)
 
Je mi to jedno (4879 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 38938
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server