Špeciality

Prievidzský mäsový závin

Suroviny: 500 g hovädzieho stehna, 250 g bravčového stehna, korenie, soľ, 50 g údenej slaninky, 2 PL masti, 1 väčšia, cibuľa, 2 mrkvy, 1 petržlen, celé čierne korenie, bobkový list, borievky, citrón.

Postup: Z mäsa nakrájame väčšie plátky, ktoré naklapeme z obidvoch strán. Naklepané mäso osolíme, okoreníme mletým korením a hovädzie plátky rozložíme na dosku natesno vedľa seba. Na hovädzie plátky pokladieme bravčové plátky a na bravčové poukladáme tenké plátky slaninky. potom mäso zrolujeme do rolády a previažeme niťou. Pripravený závin opečieme zo všetkych strán na rozohriatej masti. Pridáme nasekanú cibuľu, na kolieska nakrájanú zeleninu a krátko spolu orestujeme. Potom pridáme bobkový list, niekoľko guličiek čierneho korenia a borievok. Podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme domäkka. Počas dusenia občas závin obrátime a podľa potreby prilejeme vodu. Mäkký závin vyberieme, zo šťavy povyberáme korenie, bobkový list a šťavu rozmixujeme. Dochutíme ju citrónovou šťavou a poprípade prisolíme. Z mäsa odstránime nite a pokrájame ho na roládky. Podávame s dusenou ryžou a preliate omáčkou.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 21. 04. 2008 | 1547 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Meniny na web



Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (16846 hl.)
 
Jednoduché (4172 hl.)
 
Lacné (3634 hl.)
 
Overené - tradičné (3629 hl.)
 
Je mi to jedno (3311 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 31592

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server