Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Múčne jedlá

Punčová roláda

Suroviny: 4 vajcia, 100 g kryš. cukru, 100 g polohrubej múky KAKAOVÉ CESTO: 1 vajce, 30 g kryš. cukru, 20 g polohrubej múky, ? dkg kakaa PLNKA: ? dl mlieka, 30 g orechov, 100 g masla, 80 g práš. a vanilkového cukru, 10 g kakaa POLEVA: ? dl malinovej šťavy, 150 g práš. cukru

Postup: Zo 4 bielkov a cukru našaháme tuhý sneh, pridáme žĺtky a vareškou zľahka zamiešame múku. Piškótové cesto rozotrieme na mastný papier, dáme na plech a vo vyhriatej rúre rýchlo upečieme. Piškótové cesto na roládu sa nesmie vysušiť, ale musí zostať aj po upečení vláčne. Podobne upečieme z jedného vajcia kakaovú piškótu v podobe 6 až 7 cm pásika na šírku plechu. Pri príprave punčovej rolády postupujeme takto: Piškótový plátok obrátime na práškovým cukrom posypaný papier a ten papier , na ktorom sa piškóta piekla, odstránime. Z každého konca piškóty odkrojíme po dva 1,5 cm široké pásiky a podobne rozkrojíme na štyri pásiky aj upečenú kakaovú piškótu. Oba konce piškótového plátku po dĺžke potrieme ríbezľovým alebo iným červeným lekvárom v šírke 8 až 9 cm a každú zavinieme do tenkej rolády. Potom celý plátok obrátime, stred potrieme plnkou a do stredu uložíme striedavo pásiky žltej a kakaovej piškóty, pokropíme ich rumom a spájame k sebe plnkou. Pomocou papiera takto upravený plát zvinieme tak, aby lekvárom naplnené rolády boli spolu a vytvárali spodnú časť múčnika. Roládu zabalíme dosť silno do papiera, dáme do chladna a necháme stuhnúť. Potom ju z papiera vybalíme, potrieme redším červeným lekvárom, polejeme ružovou polevou a necháme zaschnúť. PLNKA: do osladeného mlieka zavaríme orechy a necháme vychladnúť. Potom ich v miske alebo v kotlíku miešame a postupne pridávame maslo so zvyškom cukru. Do vypenenej plnky prisypeme malú lyžičku kakaa. POLEVA: malinovú šťavu dáme do kastrólika, pridáme práš. cukor a za stáleho miešania vareškou necháme zavariť a hneď z ohňa odstavíme. Chvíľu polevu miešame a vlažnou polejeme pripravenú roládu a necháme zaschnúť.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 19. 03. 2008 | 3415 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18175 hl.)
 
Jednoduché (5517 hl.)
 
Lacné (5213 hl.)
 
Overené - tradičné (4849 hl.)
 
Je mi to jedno (4800 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 38554
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server