Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Rezne pod broskyňou
Suroviny: 4 rezne z bravčového stehna (po 150 g), soľ, korenie, 2 PL citrónovej šťavy, 1 konzerva polených broskýň (kompót 500 g), 100 g šunky nakrájanej na plátky, 200 g plátkového toastového syra, olej.
Postup: rezne zo stehna vyklepeme, posolíme a potrieme šťavou, namiešanou z citrónovej šťavy, oleja a korenia. Takto upravené rezne dáme do chladničky na pár hodín marinovať. Potom rezne opečieme na horúcom oleji z obidvoch strán dozlatova a pokladieme do zapekacej misy. Na každý rezeň položíme polovičku broskyne, prekryjeme plátkom šunky a navrch položíme plátok syra. Poprášime mletým korením a dáme zapiecť do vyhriatej rúry, pokiaľ sa syr nezačne taviť. Podávame s opekanými zemiakmi, ryžou a zeleninovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.