Hovädzie mäso

Roštenka s kyslými uhorkami

Suroviny: 400 g hovädzej roštenky, soľ, 40 g masti alebo oleja, 40 g cibule, červená paprika, mleté čierne korenie, 250 ml kyslej smotany, 30 g hladkej múky, 100 g kyslých uhoriek

Postup: Vykostenú hovädziu roštenku umyjeme, nakrájame na rezne, trošku naklepeme a prudko opečieme po oboch stranách na horúcej masti. Mäso vyberieme a do masti dáme nadrobno posekanú cibuľu a necháme ju speniť. Pridáme červenú papriku, mleté čierne korenie, opečené mäso, osolíme a prikryté pomaly dusíme. Občas podlejeme horúcou vodou. Udusené mäso vyberieme a šťavu zalejeme kyslou smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku a necháme povariť. Nakoniec pridáme do omáčky na kocky nakrájané kyslé uhorky. Podávame s knedľou alebo haluškami.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 19. 03. 2018 | 439 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Presný čas:
Přesný čas


Meniny na web



Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (16558 hl.)
 
Jednoduché (3957 hl.)
 
Lacné (3468 hl.)
 
Overené - tradičné (3442 hl.)
 
Je mi to jedno (3101 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 30526

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server