Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Špeciality

Ryžové placky Tokugawa

Suroviny: Ryža, masox, vajcia, múka, koreniny (čierne korenie, paprika, majoránka...), kečup, sójová omáčka prípadne malá cibuľka

Postup: Ryžu uvaríme a – nebojím sa tvrdiť – skoro prevaríme. Našim cieľom sú totiž placky a nie sypké nelepivé zrnká. Ale len maličko! Mierne prevarenú ryžu vykydneme do misy a necháme vychladnúť. Medzitým si vezmeme hrnček na mlieko, asi tak dve až tri decový. Do neho nadrobíme masox a zalejeme horúcou vodou. Masox rozmiešame a nastáva ochucovacie šialenstvo. Môžeme pridať, čo si prajeme. Kečup napríklad, pálivú papriku, sójovú omáčku, korenie, skrátka urobíme zmes takú, aby nám potom placky chutnali. Obsah hrnčeka vlejeme do varenej ryže a premiešame. Jedno vajce neuškodí, takže rozbijeme jedno vajce a šup s ním do ryže. Nasleduje ďalšie pridávanie prichucovadiel. Občas dávam na drobno nakrájanú cibuľku. Pálivým korením nešetrím nikdy, vhodné je i sušené lístie ako napríklad majoránka, oregano, bazalka a iné. A soľ. Posledný krok je múka. Ako muž som nikdy nechápal rozdiely medzi hladkou, polohladkou – polohrubou a hrubou. Používam tú, ktorá zrovna je. A sypeme... Toľko, aby cesto bolo podobnej konzistencie ako napríklad cesto na zemiakové placky. Jednoducho - aby sa dalo pekne položiť na panvicu s olejom a urobiť z neho peknú placku. Smažíme na nie úplne prudkom ohni, pretože placky nebývajú tenké a je potrebné nielen to, aby na povrchu pekne chrumkali, ale aby boli hotové i vo vnútri.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 28. 07. 2008 | 2526 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18173 hl.)
 
Jednoduché (5516 hl.)
 
Lacné (5212 hl.)
 
Overené - tradičné (4848 hl.)
 
Je mi to jedno (4799 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 38548
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server