Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Maškrty

Šľahačková jahodová torta

Suroviny: 3 vajcia, štipka soli, 150 g cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 125 g polohrubej múky, 25 g solamylu, 1 čL prášku do pečiva, 75 g mletých mandlí, 10 plátkov bielej želatíny, (plátok želatíny asi 1,5 g),750 g jahôd, 2 PL citrónovej šťavy, 2 kelímky šľahačkovej smotany, 50 g čokoládových hobliniek alebo čokoládovej ryže.

Postup: Zvajec oddelíme žĺtky od bielkov. Bielka, soľ a 3 PL vody vyšľaháme na tuhý sneh. Počas šľahania postupne pridáme100 g cukru a 1 vanilkový cukor. Opatrne pridáme žĺtky a potom za stáleho miešania pridávame múku, solamyl, prášok do pečiva a postrúhané mandle. Všetko dobre našľaháme a nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 35-40 minút. Želatínu namočíme do vody a necháme napučať. Jahody očistíme, niekoľko si ich odložíme na ozdobenie a ostatné pomačkáme vidličkou. Do rozmačkaných jahôd zamiešame citrónovú šťavu, ostatný cukor a vanilkový cukor. Rozpustíme želatínu podľa návodu na obale a vmiešame ju do rozmačkaných jahôd.Zmes premiešame a dáme do chladničky vychladiť. Z jedného kelímku šľahačkovej smotany vyšľaháme tuhú šľahačku a primiešame do nej dve tretiny tuhnúcej jahodovej kaše. Vychladnutý tortový korpus rozkrojíme na dve polovice a spodnú časť korpusu obopneme obručou z tortovej formy.Cesto potom potrieme polovicou jahodovej šľahačky. Potom prekryjeme hornou časťou korpusu a natrieme navrch zostávajúcu časť jahodovej kaše. Tortu necháme dobre zatuhnúť v chladničke-asi 4 hodiny. Ostávajúcu smotanu vyšľaháme dohusta, potrieme ňou okraj stuhnutej torty a zdobítkom urobíme dookola torty šľahačkové kopčeky. Boky torty obsypeme čokoládovými hoblinami. Jahody ktoré sme si na začiatku odložili nakrájame na plátky a obložíme nimi dookola vrch torty. Môžeme pridať i vetvičku medovky.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 06. 06. 2008 | 4030 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18205 hl.)
 
Jednoduché (5551 hl.)
 
Lacné (5241 hl.)
 
Overené - tradičné (4877 hl.)
 
Je mi to jedno (4832 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 38706
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server