Špeciality

Vyprážané zemiaky s plnkou

Suroviny: 500 g zemiakov uvarených v šupke, hrubá múka, polohrubá múka, 1 vajce, soľ, Na plnku: 1 menšia cibuľa, čerstvé šampiňóny, soľ, korenie, vajce, Cestíčko: 2 vajcia, hladká múka, mlieko, nastrúhaný tvrdý syr, soľ

Postup: Nadrobno nasekanú cibuľu orestujeme na oleji spolu s nakrájanými šampiňónmi. Posolíme, okoreníme, pridáme rozšľahané vajce a usmažíme hustú praženicu. Zemiaky ošúpeme a najemno postrúhame. Pridáme vajce, soľ, hrubú aj polohrubú múku a vypracujeme polotuhú cesto. Z cesta vytvarujeme rolku, ktorú nakrájame na kúsky (plátky). Do stredu každého plátku dáme kôpku plnky. Z cesta potom vytvarujeme oválny zemiak s plnkou v strede. Vytvarované zemiaky obalíme v múke, cestíčku a na oleji vypražíme dozlatista. Pred podávaním jednotlivé "zemiaky" rozkrojíme a porcie pokvapeme dresingom.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 26. 08. 2012 | 3816 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Meniny na web



Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (16771 hl.)
 
Jednoduché (4105 hl.)
 
Lacné (3593 hl.)
 
Overené - tradičné (3577 hl.)
 
Je mi to jedno (3244 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 31290

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server