Špeciality

Zemiakové rizoto

Suroviny: v šupke uvarené zemiaky, uvarená ryža, kuracie prsia a vykostené stehná, 2 dl mlieka (sladkej smotany), tvrdý syr, trocha masla a koreniny podľa chuti, soľ

Postup: Mäso pokrájame na kúsky, pridáme koreniny podľa chuti (napr. vegetu, soľ, oregano, čierne mleté korenie, mletá paprika, trocha oleja), premiešame a necháme postáť - namarinovať. Potom na oleji speníme nasekanú cibuľku, pridáme mäso a orestujeme. Pridáme kečup (môžeme pridať aj šampiňóny, kukuricu, hrášok... ), 1 strúčik roztlačeného cesnaku a podusíme domäkka. Mäkké mäso odstavíme. Dno vymasteného pekáča vyložíme zemiakmi, posolíme, dáme udusené mäso, uvarenú ryžu, plátky masla a zalejeme mliekom alebo smotanou. Navrch posypeme nastrúhaný tvrdý syr a dáme do vyhriatej rúry zapiecť na cca 35 - 45 minút. Podávame s kyslou uhorkou alebo čalamádou. Vhodný nápoj pivko...

Zdieľaj recept | Pridané dňa 03. 04. 2011 | 3952 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Meniny na web



Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (16771 hl.)
 
Jednoduché (4105 hl.)
 
Lacné (3593 hl.)
 
Overené - tradičné (3577 hl.)
 
Je mi to jedno (3244 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 31290

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server