Špeciality

Žemličky - žabičky

Suroviny: Kvások z mlieka, kvasníc a štipky cukru, hladká múka, žĺtky, soľ Na nátierku: 15 dg Eidamu, majolka, 1 kyslá smotana, 3 strúčiky cesnaku, vegeta

Postup: Podkysnutý kvások pridáme do múky, pridáme žĺtky, soľ a vymiesime vláčne cesto ako na kysnutý koláč. Cesto dáme na teplé miesto vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1/2 cm a z neho vykrajujeme malé kolieska s priemerom asi 3-4 cm. Z každého kolieska vytbarujeme malú guľku. Guľôčky poukladáme na vymastený plech a necháme ešte podkysnúť. Potom potrieme vajcom a posypeme sezamom alebo makom. Dáme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme dozlata. Vychladnuté upečené žemličky rozkrojíme, vložíme do každej cez polovicku preložené koliesko salámy a potrieme plnkou. Dozdobíme kolieskom uhorky alebo rajčiny, môžeme aj paprikou.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 09. 03. 2012 | 4083 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Meniny na web



Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (16771 hl.)
 
Jednoduché (4105 hl.)
 
Lacné (3593 hl.)
 
Overené - tradičné (3577 hl.)
 
Je mi to jedno (3244 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 31290

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server