dedoverecepty


Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Hovädzie mäso

Prievidzská roštenka

Suroviny: 600 g hovädzieho mäsa z roštenca, olej alebo masť, 1 cibuľa, 1-2 čerstvé papriky, 2 stredne veľké rajčiny, mleté čierne korenie, majoránka, mletá sladká paprika, 1 strúčik cesnaku, 2 kocky bujónu-gulášová šťava, soľ, hladká múka na zahustenie.

| Pridané dňa 25. 03. 2010 | 3636 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

"Super" zdravá cesnačka

Suroviny: 200 g zemiakov, 1 PL bravčovej masti. 12 strúčikov cesnaku, 1 mrkva, 1 petržlen, kúsok zeleru, 2 cibule, soľ, korenie, zväzok petrželovej vňate. Príloha: toustový chlieb, maslo.

| Pridané dňa 28. 01. 2010 | 5213 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Šaláty

CHrenová šľahačka

Suroviny: 250 ml šľahačkovej smotany, 4 PL nastrúhaného chrenu.

| Pridané dňa 28. 01. 2010 | 6214 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Šaláty

Jabĺčkový chren

Suroviny: 4 PL najemno nastrúhaného chrenu, 2 jablká, citrónová šťava z 1/2 citróna.

| Pridané dňa 28. 01. 2010 | 7762 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Tradičné jedlá

Hedvigine tvarohové šišky

Suroviny: 1 kocka hrudkovitého tvarohu, 200 g polohrubej múky, 2 vajcia,1 čL sódy bicarbóny, 1,5 PL cukru, 2 PL rumu, olej na vysmážanie, marhuľový lekvár. Práškový cukor na posypanie. (Môžeme použiť aj inakší lekvár podľa chuti)

| Pridané dňa 27. 01. 2010 | 4515 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Smotanové bravčové rezne

Suroviny: 500 g bravčového mäsa, soľ, 2 vajcia , mleté čierne korenie, 2 lyžičky medu, 150 g kyslej smotany, sušený cesnak , 1 lyžica sójovej omáčky, horčica, trochu hladkej múky, 80 g mozzarelly

| Pridané dňa 26. 01. 2010 | 5778 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Tradičné jedlá

Fašiangové šišky

Suroviny: 1 kg polohrubej múky, citrónovú kôru z polovice ciróna, 40 g kvasníc, trochu mlieka, 4 žĺtky, 80 g práškového cukru, 100 g masla, štipku soli, 2 PL rumu, 250 g marhuľového lekváru, vanilínový cukor na posypanie, masť, olej alebo stužený pokrmový tuk na vyprážanie.

| Pridané dňa 26. 01. 2010 | 5850 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Stejky z kuracích stehienok

Suroviny: 800 g vykostených kuracích stehien bez kože, 60 g masla, 1 črievko taveného syra napríklad Bambíno, 200 ml smotany na šľahanie, 200 ml zeleninového vývaru z kocky, 2 PL slnečnicových alebo tekvicových semienok, soľ, mleté čierne korenie

| Pridané dňa 26. 01. 2010 | 3599 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zemiaky

Prekladané zemiaky s cibuľou

Suroviny: 800 g zemiakov, 2 stredne veľké cibule, 1 PL masti, 200 g šunkovej salámy, 4 vajcia uvarené na tvrdo, 1 PL posekanej petržlenovej vňate, 100 g postrúhaného tvrdého syra, 2 vajcia, 200 ml kyslej smotany, 1 ČL vegety, soľ, mleté čierne korenie

| Pridané dňa 26. 01. 2010 | 5540 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Hus s kyslou kapustou a zemiakovými guľkami

Suroviny: 1 hus, 1 menšia hlávka červenej kapusty, 1 veľký zemiak, 2 cibule, olej, soľ. NA ZEMIAKOVÉ GUĽKY:1/2 kg zemiakov uvarených v šupke, 1 vajce, polohrubú múku.

| Pridané dňa 26. 01. 2010 | 3283 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Múčne jedlá

Domáce lángoše

Suroviny: ? kg hladkej múky, ? kocky droždia, soľ, rasca, voda

| Pridané dňa 19. 01. 2010 | 3759 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Slané pečivo

Sypké oškvarkové pagáčiky-jednohubky /recept z r.1942/

Suroviny: 500 g pomletých oškvarkov, 500 g hladkej múky, 1 vajce, soľ, 1/2 balíčka prášku do pečiva, žĺtok na potretie, rasca na posypanie.

| Pridané dňa 18. 01. 2010 | 7202 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Maškrty

Orechový mrežovník

Suroviny: 200 g masla alebo tuku Hera, 1 vajce, 250 g hladkej múky. Na plnku: 150 g mletých vlašských orechov, 120 g práškového cukru, 6 vajec.

| Pridané dňa 18. 01. 2010 | 6271 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Maškrty

Mriežkové rezy

Suroviny: 300 g hladkej múky, 150 g práškového cukru, 130 g tuku (Hera ap.), 2 vajcia, 2 PL mlieka, štipka soli, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 1 balíček vaniľkového cukru, 1 čL mletej škorice, ríbezľový alebo marhuľový džem, nasekané vlašské orechy na posypanie, práškový cukor na konečnú úpravu.

| Pridané dňa 18. 01. 2010 | 4525 x prečítané | Počet komentárov: 1 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Nátierky

Nátierka "Moravanka" (recept od babulka260)

Suroviny: 30 dkg jemnej salámy, 3 dcl pohár sterilizovanej zmesi Moravanka, 3 dcl pohár tatarskej omáčky. NA OBLOŽENIE: čerstvá paprika, rajčiny, varené vajce, petržlenová vňať .

| Pridané dňa 15. 01. 2010 | 4342 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Sviečkové rezy "Stroganov"

Suroviny: 400 g hovädzej sviečkovice, 40 g oleja, 3 PL rajčinového pretlaku, 1 menšia cibuľa, 20 g masla, 1 dcl kyslej pochúťkovej smotany, soľ, mleté čierne korenie. Náš tip: Toto jedlo si môžeme pripraviť aj z bravčovej panenky, ktorú po nakrájaní na rezance, premiešame s kockou pomrveného hovädzieho bujónu a necháme po premiešaní odležať aspom 30 minút. Pozor! Jedlo už potom nesolíme!

| Pridané dňa 12. 01. 2010 | 6114 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Holandské rezne

Suroviny: 500 g bravčového prerasteného bôčika, 2 rožky, 1 dcl mlieka, 150 g eidamského syra, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, štipka nastruhaného muškátového orieška, strúhanka na obaľovanie a olej na vyprážanie..

| Pridané dňa 12. 01. 2010 | 5107 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Tradičné jedlá

Vaľkaná štrúdla

Suroviny: 280 g hladkej múky, 80 g roztopeného masla, 1 kelímok bieleho jogurtu, štipka soli. PLNKA:1 kg očistených a nahrubo postruhaných jabĺk, 4 hrste cukru, 1 vrecko pomletého maku-(cca 250g).

| Pridané dňa 12. 01. 2010 | 4834 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Pizza

Liate cesto na pizzu /recept od uhlik40/

Suroviny: 2 kelímky kyslej pochúťkovej smotany, za 2 také isté kelímky polohrubej múky, štipka soli, 1 čL sóda bicarbóny, 2 vajíčka. PLNKA: podľa vlastnej chuti a fantázie saláma, klobáska, paprika, rajčiny syr ap.

| Pridané dňa 12. 01. 2010 | 5398 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Zálesácky guláš

Suroviny: 400 g hovädzej kližky (môčing) alebo slabinky, 2 PL masti, 2 cibule, 1 čL rasce, 2 PL rajčinového pretlaku, 1 PL mletej sladkej papriky, soľ, biele mleté korenie, cesnak, 150 g suchej fazule- (namočenej deň vopred vo vode), 130 g sterilizovanej alebo mrazenej zeleniny, hovädzí vývar- ( môže byť z kocky), hladká múka a masť na zápražku.

| Pridané dňa 06. 01. 2010 | 3954 x prečítané | Počet komentárov: 1 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zemiaky

Durínske zemiakové knedlíky

Suroviny: 300 g surových zemiakov, 300 g zemiakov uvarených v šupke, 80 g masla, 2 staršie žemle, soľ, solamyl.

| Pridané dňa 06. 01. 2010 | 4199 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Maškrty

Zákusok "oblíž prst!

Suroviny: Piškótové cesto: 5 vajec, 5 PL kryštáľového cukru, 5 PL hladkej múky, 2 PL kakaa. PLNKA: 2 dcl mlieka, 2 PL hladkej múky- (spolu dobre vymiešať a uvariť na kašu).3 vaniľkové cukry, 5 žĺtkov, -(spolu vymiešať do peny), 250 g masla, 100 g práškového cukru- (spolu vymiešať)!

| Pridané dňa 23. 12. 2009 | 10343 x prečítané | Počet komentárov: 1 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Liptovská fazuľovica- (recept od Anajk)

Suroviny: cca 250g fazule najlepšie bugare, 1/2 buľvy kvaky (kŕmna repa), celé čierne korenie, 3-4 guličky nového korenia, 3 bobkové listy, 1 stredne veľká cibuľa, 4 ks voňavých klinčekov, zemiaky, soľ, vegeta, údená domáca klobáska, údené kolienko, mletá červená paprika, masť, hladká múka, široké domáce rezance.

| Pridané dňa 15. 12. 2009 | 6939 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Tradičné jedlá

"Delicato" plnka do hydiny

Suroviny: 4 rožky, 1 krajec tmavého chleba (hrúbka asi 2 cm), 3 vajcia, 1 dcl mlieka, 1 čL soli, 1/2 čL mletého čierneho korenia, 1/2 čL celej rasce, 2 čL majoránky, 1 stredne veľké jabĺčko, olej. (podľa chuti môžeme priidať aj 50 g šunky a za hrsť zelenej nasekanej petrželky).

| Pridané dňa 14. 12. 2009 | 5569 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Maškrty

Medvedie labky-( recept od ANAJK)

Suroviny: 10 dkg práškového cukru, 22 dkg smetol /hera, palmarin atd/ za 2 a 1/2 PL rumu, 10 dkg mletých vlašských orechov- / dávam pol na pol s lieskovými je to jemnejšie/, 2 dkg kakaa, 30 dkg hladkej múky.

| Pridané dňa 12. 12. 2009 | 3986 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Šaláty

Zemiakový šalát s hubami a syrom

Suroviny: 600 g menších zemiakov, 200 g sterilizovaných húb v sladkokyslom náleve, 1 PL bieleho jogurtu, 1 dcl šľahačkovej smotany, troška mletej červenej papriky, 100 g kvalitného syra. (napr.Čedar), soľ, korenie.

| Pridané dňa 07. 12. 2009 | 3129 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Ryby

Kapor na bielom víne

Suroviny: 800g kapra naporcovaného na podkovy (po 200g), soľ, korenie, 1 citrón, 2 Pl hladkej múky, 1 dcl oleja, 2 cibule, 200 g sterilizovaného hrášku, 200 g sterilizovanej kukuričky, 1-2 zelené papriky, celá rasca, 2 dcl bieleho vína.

| Pridané dňa 07. 12. 2009 | 3417 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Cestoviny

Parmezánové knedlíčky do polievky

Suroviny: 3 krajce toastového chleba, 2 PL nastrúhaného parmezánu, 1 PL plnotučnej horčice, 1 vajce, štipka mletého čierneho korenia, soľ.

| Pridané dňa 07. 12. 2009 | 3788 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Pečienková nátierka

Suroviny: 200 g chudého bravčového mäsa, 400 g mastnejšieho bôčika, 400 g bravčovej pečene, 1 toastový chlieb, 1 dcl smotany na varenie, 2 vajcia, 1 čl mleté čierne korenie, soľ, štipku mletého zázvoru, 1/2 čl muškátového kvetu, 1/2 čl nastrúhanej citrónovej kôry.

| Pridané dňa 07. 12. 2009 | 4437 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Domáca tlačenka

Suroviny: 500 g bravčového pliecka, 500 g prerasteného bôčika, 1/2 bravčovej hlavy, 1-2 ks bravčové jazyky, 200g bravčových kožiek alebo 1 bravčová nožička (rozseknutá po dĺžke), 150 g bravčovej pečene, 2 cibule, 5 strúčikov cesnaku, 2 bobkové listy, 1 PL celé čierne korenie, 6 guličiek nového korenia, 1PL bravčovej masti, vývar z mäsa, na špic noža mleté nové korenie, zázvor mletý a klinčeky mleté, 1 čL mletého čierneho korenia, 1/4 čl mletej rasce, soľ.

| Pridané dňa 07. 12. 2009 | 12125 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Tradičné jedlá

Moravské jednohubky

Suroviny: 100g (asi 20ks) sušených sliviek, 1 dcl vína, 4 cl ovocnej pálenky, 20 plátkov anglickej slaninky, 150 ml smotany, 1 lyžica medu. Vhodné ako predjedlo alebo ako jednohubky ku dobrej slivovičke.

| Pridané dňa 06. 12. 2009 | 4076 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Tradičné jedlá

Zapečené zemiaky s bryndzou a pažítkou

Suroviny: (pre 4 osoby)- 600g zemiakov uvarených v šupke, 250g bryndze, pažítka, soľ, korenie.

| Pridané dňa 06. 12. 2009 | 4574 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Tradičné jedlá

Živánská pečienka

"Živánská je slovenský národný recept a každá rodina má svoju verziu“ Suroviny: (pre 4 osoby):800g jahňacieho stehna ,čerstvé bylinky- (tymián, rozmarýn, petrželka), 200 ml oleja na napácovanie mäsa, 300g cibule, 150g oravskej slaninky, soľ, čersto zomleté čierne korenie. Na živánsku môžeme použiť aj bravčové mäso zo stehna, z pliecka alebo z krkovice. Môžeme pridať aj mäso z diviny napr. zo srnca či z jelena. Niekto pridáva aj pásiky zlenej pálivej papriky a na hrubé kolieska nakrájané ošúpané zemiaky.

| Pridané dňa 06. 12. 2009 | 6196 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Steak z nízkého roštenca s omáčkou chimichurry:

Suroviny: (pre 4 osoby)- 1,2 kg hovädzieho nízkeho roštenca, morská soľ, korenie (podľa chuti), olej. Omáčka chimichurry: Vetvička kučeravej petrželky , vetvička bazalky, vetvička oregána, 1 jarná cibuľka, 1 dcl olivového oleja, 0,5 dcl vínného octu, štipka korenia chimichurry- (zmes sušených byliniek a papriky), soľ a mleté čierne korenie podľa chuti, 1-2 strúčiky rozmačkaného cesnaku, citrónová šťava

| Pridané dňa 06. 12. 2009 | 3568 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Baranie a jahňacie mäso

Jahňacia roláda

Suroviny: (pre 4 osoby)- 600 g jahňací krk, 50 g cesnak, 1 lyžička soli, 1 lyžička čierne mleté korenie, 150 g krémový kozí syr, 50 g píniové oriešky, 400 g jablká, 20 g čerstvá mäta, 50 g hladká múka

| Pridané dňa 06. 12. 2009 | 5415 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
index | 141-175 | predchádzajúci | nasledujúci | Celkom 1965 článkov

Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18334 hl.)
 
Jednoduché (5674 hl.)
 
Lacné (5377 hl.)
 
Overené - tradičné (5002 hl.)
 
Je mi to jedno (4961 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 39348
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server