Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Suroviny: 300 g bravčového mäsa, 400 g hovädzieho mäsa, 80 až 100 g slaniny bez kože, 2 vajcia, 2 stredne veľké cibule, trochu cesnaku, 2 žemle, 70 g masti, mletú sladkú papriku, mleté čierne korenie, soľ
Suroviny: 1 200 g mäsa zo šťuky, 3 žemle, kôru z jedného citróna, soľ, 50 g masla, 1 zelenú papriku, pažítku, 1 lyžicu hladkej múky, 2 dl červeného vína, 1 stredne veľkú cibuľu, petržlenovú vňať
Suroviny: 750 g bravčového pliecka, 75 g rastlinného tuku, 150 g cibule, 10 g mletej červenej papriky, 4 dl vody, 20 g sušených húb, soľ, 400 g hlávkovej kapusty, cukor, ocot, 2,5 dl smotany, 40 g hladkej múky
Suroviny: 1 kg kyslej kapusty, 3 lyžice oleja, 1 veľkú cibuľu, polovicu fľaše kečupu, alebo malý paradajkový pretlak, 750 g krkovičky, 750 g zemiakov, 100 až 150 g slaninky, soľ, korenie, karí korenie, rascu
Suroviny: 250 g roštenky, 250 g bravčové stehna, 250 g bravčovej pečene, 75 g údenej slaninky, 75 g oleja, 75 g eidamu, 10 g cesnaku, čierne korenie, soľ, 60 g múčneho masla. Osobitne si k pochúťke pripravíme tradičným spôsobom 5 zemiakových placiek.
Suroviny: 4 väčšie rezne- z bravčového stehna, 125 ml kyslej smotany, 30 g múky, 40 g masti, 10 g múky, soľ.
Plnka: 120 g surového bravčového mäsa- z pliecka, 1 vajce, 10 g masla, 20 g cibule, 20 g strúhanky, zelená petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ.
Suroviny: 1 kg polohrubej múky, 150 g masla, 150 g práškového cukru, 5 žĺtkov, 20 g droždia, 200 g orechov, 150 g kockového cukru, 1 vajce na potretie, vlažné mlieko, práškový cukor na posypanie, soľ
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.