dedoverecepty


Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Tradičné jedlá

šarišské bezmäsité kreple

Suroviny: 1 kg polohrubej múky, droždie, mlieko, 100 g práškového cukru, soľ, lekvár, vanilkový cukor, 2-3 žĺtky (alebo celé vajcia), olej, masť, 4 lyžice bieleho vína

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 5131 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Spišská sekaná z dvoch druhov mäsa

Suroviny: 300 g bravčového mäsa, 400 g hovädzieho mäsa, 80 až 100 g slaniny bez kože, 2 vajcia, 2 stredne veľké cibule, trochu cesnaku, 2 žemle, 70 g masti, mletú sladkú papriku, mleté čierne korenie, soľ

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 2727 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Spišská polievka s údeným kolenom

Suroviny: 300 g údeného kolena, 120 g zeleniny, 40 g krúp, cibuľu, mleté čierne korenie, soľ

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 4330 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Kráľovná polievok

Suroviny: 1 kg hovädzieho mäsa, špikovú kosť, hríby, 1 mrkvu, zeler, pol hlávky kelu, polovicu kalerábu, petržlenový koreň, cibuľu, mletú červenú papriku, pár zrniek čierneho korenia, soľ

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 3336 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Múčne jedlá

Langoše zo Spiša

Suroviny: 3 hrnčeky hladkej múky, 1 vajce, 1 pochúťkovú smotanu, 1 kávovú lyžičku soli, 1 kocku droždia, 2 hrnčeky mlieka, 1 lyžičku drvenej rasce

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 2866 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Tradičné jedlá

Pirohy so slaninkou

Suroviny: 600 g hrubej múky, 3 vajcia, soľ, 100 g slaniny Plnka: 300 g zemiakov, 100 g bryndze, pažítku, soľ

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 2615 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Tradičné jedlá

Strapačky s bryndzou

Suroviny: 500 g zemiakov, soľ, 1 vajce, 100 - 150 g hladkej múky, 100 g bryndze, 120 g údenej slaniny, 1 dl hustej smotany

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 3545 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hovädzie mäso

Roštenka na spišský spôsob

Suroviny: 4 roštenky, soľ, mleté čierne korenie, 80 g masti, 60 g cibule, mletú červenú papriku, rascu, 1 kg zemiakov, majorán

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 9429 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Spišské hovädzie mäso

Suroviny: 600 g hovädzieho mäsa zo stehna, 2 spišské párky, soľ, 50 g masti, 50 g cibule, horčicu, 10 g hladkej múky

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 5231 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Salašnícky rezeň

Suroviny: 400 g bravčového karé bez kosti, 250 g oštiepka, 2 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, trochu bieleho vína, strúhanku, hladkú múku, soľ, olej, kečup, čerstvú červenú papriku

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 4733 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Tradičné jedlá

Zemiaky plnené s údeným mäsom

Suroviny: Údené bravčové stehno, 6 veľkých zemiakov, mleté čierne korenie, soľ, 2 strúčiky cesnaku, 2 malé cibule, 1 vajce, 1 polievkovú lyžicu polievkového korenia

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 2688 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Nápoje

Pomarančovo-citrónový punč

Suroviny: 7,5 dl vody alebo slabšieho čaju, 200 g cukru, 3 pomaranče, 1 citrón, 2 klinčeky, kúsok celej škorice, 0,5 l červeného vína, 2 dl rumu

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 3457 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Šaláty

Šalát z čínskej kapusty

Suroviny: 1 čínsku kapustu, 1-2 póry (spodok), 3-4 paradajky, 2-3 papriky, 1-2 uhorky, 1 biely jogurt, 1 pochúťkovú smotanu, 1 tatársku omáčku, 1-2 cibule, soľ, šalátové korenie, 2-3 strúčiky cesnaku

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 5171 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Múčne jedlá

Pohánkové pirohy

Suroviny: 400 g polohrubej múky, 200 g pohánkovej múky, 300 g tvarohu, 2 vajcia, 1 lyžicu oleja, vodu, cibuľu, soľ, 60 g masla alebo slaniny

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 3664 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Šaláty

Šošovicový šalát

Suroviny: 200 g šošovice, 100 g koreňovej zeleniny, 150 g šunkovej salámy, 1 tatársku omáčku, 1 lyžicu worcesterskej omáčky, soľ, cibuľu

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 3512 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Šaláty

Šošovicový šalát s olivami

Suroviny: 250 g predvarenej šošovice, 1 cibuľu, 80 g plnených zelených olív, 80 g tvrdého syra, soľ, 3 lyžice oleja (najlepší je olivový), 1 lyžičku vegety, 1 lyžicu citrónovej šťavy, 1 lyžičku cukru, mleté čierne korenie, 1 väčšiu mrkvu, 1 papriku

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 3585 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Ryby

Rezy zo šťuky na domáci spôsob

Suroviny: 1 200 g mäsa zo šťuky, 3 žemle, kôru z jedného citróna, soľ, 50 g masla, 1 zelenú papriku, pažítku, 1 lyžicu hladkej múky, 2 dl červeného vína, 1 stredne veľkú cibuľu, petržlenovú vňať

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 8498 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Plnený hovädzí jazyk

Suroviny: 1 väčší údený,uvarený hovädzí jazyk, alobal. Nátierka: 2 lyžice masla, 2 tavené syry- napríklad syrokrém, 3 lyžice tvrdého strúhaného syra, 2 lyžice chrenu, 2 lyžice pikantnej horčice.

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 2613 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Kuracie prsičká na trinidadský spôsob

Suroviny: 3 porcie kuracích prsičiek, soľ, 1 lyžička karí korenia, 3 polovice banánov, 2 lyžičky Fernet stocku, 3 plátky šunky, hladkú múku, 1 vajce, 100 g kokosovej múčky, strúhanku, olej, ananás, maslo

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 6893 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Vínová polievka

Suroviny: 4 dl bieleho vína, 3 vajcia, šťavu z polovice citróna, 80 g práškového cukru

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 4288 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Hrachová polievka

Suroviny: 250 g žltého poleného hrachu, 2-3 litre vody, mrkvu, kaleráb, cibuľu, petržlen, zemiaky, soľ, vegetu, čierne korenie, červenú papriku

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 5058 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Rybacia polievka

Suroviny: 2,5 litra vody, soľ, ocot, vnútornosti z kapra- (ikry a mliečie), hlavu z kapra, 1 cibuľu, niekoľko zrniečok čierneho korenia, bobkový list, trocha materinej dúšky, 100 g tuku, koreňovú zeleninu, 4 lyžice hladkej múky

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 2988 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Hubová polievka

Suroviny: 10 až 15 dag sušených húb, hlávku cesnaku, šťavu z kyslej kapusty, maslo, hladkú múku, korenie a soľ

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 2821 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Modranské bravčové s pórom a šampiňónmi

Suroviny: 400 g bravčového stehna, soľ, olej, mleté čierne korenie, cesnak, 1 veľký pór, cibuľu, šampiňóny, červenú, na rezance pokrájanú sterilizovanú papriku, škrobovú múčku, sójovú omáčku, 1 dl červeného vína, 200 g šunky v celku

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 4131 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Záhorácky smotanový guláš

Suroviny: 750 g bravčového pliecka, 75 g rastlinného tuku, 150 g cibule, 10 g mletej červenej papriky, 4 dl vody, 20 g sušených húb, soľ, 400 g hlávkovej kapusty, cukor, ocot, 2,5 dl smotany, 40 g hladkej múky

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 2568 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Levočská špecialita

Suroviny: 1 kg kyslej kapusty, 3 lyžice oleja, 1 veľkú cibuľu, polovicu fľaše kečupu, alebo malý paradajkový pretlak, 750 g krkovičky, 750 g zemiakov, 100 až 150 g slaninky, soľ, korenie, karí korenie, rascu

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 2621 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Detviansky rezeň

Suroviny: 300 bravčového mäsa, soľ, horčicu, 80 g šunky, 60 g eidamského syra, 40 g múky, 40 g oleja

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 2939 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Važecká pochúťka

Suroviny: 250 g roštenky, 250 g bravčové stehna, 250 g bravčovej pečene, 75 g údenej slaninky, 75 g oleja, 75 g eidamu, 10 g cesnaku, čierne korenie, soľ, 60 g múčneho masla. Osobitne si k pochúťke pripravíme tradičným spôsobom 5 zemiakových placiek.

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 4348 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Gemerský bravčový rezeň

Suroviny: 4 väčšie rezne- z bravčového stehna, 125 ml kyslej smotany, 30 g múky, 40 g masti, 10 g múky, soľ. Plnka: 120 g surového bravčového mäsa- z pliecka, 1 vajce, 10 g masla, 20 g cibule, 20 g strúhanky, zelená petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ.

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 3909 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Múčne jedlá

Záhorácke lokše

Suroviny: 1 kg polohrubej múky, 1 vajce, olej, droždie, cukor, soľ

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 3546 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Maškrty

Skalický trdelník

Suroviny: 1 kg polohrubej múky, 150 g masla, 150 g práškového cukru, 5 žĺtkov, 20 g droždia, 200 g orechov, 150 g kockového cukru, 1 vajce na potretie, vlažné mlieko, práškový cukor na posypanie, soľ

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 2177 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Tradičné jedlá

Východniarska máčanka

Suroviny: 1 l šťavy z kyslej kapusty, 100 g prerastenej slaniny, 1 lyžicu masti, 50 g hladkej múky, 100 g sušených húb, mleté biele korenie, soľ, majorán, 3 až 4 strúčiky cesnaku, suchý chlieb.

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 4646 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Plnená roštenka z Turca

Suroviny: 4 roštenky, 500 g bravčového mäsa, 100 g ryže, 100 ml smotany, pol cibule, soľ.

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 2258 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Tradičné jedlá

Záhoráky

Suroviny: Bravčový bôčik, soľ, mleté čierne korenie, cesnak, kvasená kapusta, údená alebo anglická slanina

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 2796 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Tradičné jedlá

Gemerské banícke guľky

Suroviny: 2 kg zemiakov, hrsť hladkej múky , 2 vajcia, čierne korenie, majorán, 1 kg údeného mäsa (len z rebier), 3 - 4 strúčiky cesnaku, soľ, cibuľa, masť

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 3144 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
index | 421-455 | predchádzajúci | nasledujúci | Celkom 1965 článkov

Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18693 hl.)
 
Jednoduché (5998 hl.)
 
Lacné (5785 hl.)
 
Overené - tradičné (5405 hl.)
 
Je mi to jedno (5343 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 41224
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server