dedoverecepty


Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Šaláty

Lahôdkový šalát so šunkou

Suroviny: 100 g dusenej šunky, 2 cibule, 2 farebné papriky, 50 g údeného tvrdého syra, 1 čL octu, 1/2 PL olivového oleja, korenie, soľ, 2 natvrdo uvarené vajcia.

| Pridané dňa 04. 07. 2008 | 7173 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zelenina

Karfiol s citrónovou omáčkou

Suroviny: 1 veľkký karfiol, soľ, NA OMÁČKU: 2 PL masla, 3 PL hladkej múky, 2,5 dcl mlieka, šťava z 1/2 citróna, soľ, štipka muškátového orieška.

| Pridané dňa 04. 07. 2008 | 2226 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Studené jedlá

Jogurtový krém

Suroviny: 1 veľký kelímok bieleho jogurtu (5 dcl), 100 g práškového cukru, 100 g mandlí, 1/2 kg banánov, šľahačka, čokoládová poleva na ozdobenie.

| Pridané dňa 03. 07. 2008 | 3618 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Studené jedlá

Zmrzlinový pohár "Budapešť"

Suroviny: 3 druhy zmrzliny /vaniľková, citrónová, jahodová/, čokoládová poleva, 1 dcl čerešňovice alebo barackovice, šľahačka, piškóty.

| Pridané dňa 03. 07. 2008 | 2845 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Kuracie rizoto

Suroviny: 1 kurča, mleté čierne korenie, soľ, 3 PL masla, 1 cibuľa, 100 g ryže, 60 g hrášku, 2 PL rajčinového pretlaku, hydinový vývar z kocky, nasekaná čerstvá petržlenová vňať.

| Pridané dňa 03. 07. 2008 | 2342 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Kurča Tabacco

Suroviny: 1 kurča, soľ, korenie, 3 strúčiky cesnaku, 2 cibule, 1 dcl oleja.

| Pridané dňa 03. 07. 2008 | 3280 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Vyprážané kurča á la Paríž

Suroviny: 1 kurča, 2 vajcia, 3 PL hladkej múky, 1 dcl bieleho vína, soľ, olej.

| Pridané dňa 03. 07. 2008 | 2272 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Kuracie čachochbili

Suroviny: 500 g kuracích prsíčok, soľ, mleté korenie, 1 dcl oleja, 2 cibule, 50 g rajčinového pretlaku, 4-5 strúčikov cesnaku, čerstvý kôpor.

| Pridané dňa 03. 07. 2008 | 4332 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Kurča s lečom v alobale

Suroviny: 1 kurča, soľ, 2 PL masla , 1 pohár (500 g) leča, alobal.

| Pridané dňa 03. 07. 2008 | 2328 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Kurča po staročesky

Suroviny: 1 kurča, soľ, zázvor, olej, hydinový vývar z kocky, 2 PL hladkej múky, 3 dcl smotany, šťava z 1/2 citróna, 1 PL masla, 100 g mandlí. (arašidy)

| Pridané dňa 03. 07. 2008 | 2475 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Pečená jahňacinka

Suroviny: 1 kg jahňacieho mäsa (stehno-chrbát), soľ, mleté korenie, 2 PL masti, 2-3 strúčiky cesnaku, 1 feferónka, nasekaná petržlenová vňať.

| Pridané dňa 03. 07. 2008 | 2377 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Maškrty

Ovocný koláč

Suroviny: 8 vajec, 16 PL cukru, 16 PL vody, 16 PL múky, 1 prášok do pečiva, čerstvé ovocie napr. marhule, broskyne, nektárinky ap.

| Pridané dňa 03. 07. 2008 | 2125 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hríby

Plnené sedliacke palacinky

Suroviny: 100 g hladkej múky, 1 vajce, 2,5 dcl mlieka, soľ, olej. PLNKA: 1 cibuľa, masť, 100 g čerstvých šampiňónov, 150 g údeného mäsa, 1 rajčina, soľ, korenie.

| Pridané dňa 01. 07. 2008 | 2639 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zemiaky

Zemiaky plnené syrom

Suroviny:4 veľké zemiaky, soľ, 1 žĺtok, 2 PL masla, 100 g údeného syra, mletá sladká paprika, 1 dcl kyslej smotany, petržlenová vňať, pažítka.

| Pridané dňa 01. 07. 2008 | 2670 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Ovocie

Rebarborový kompót

Suroviny: 500 g rebarbory, 100 g práškového cukru, kúsok celej škorice, 2-3 klinčeky, 2 koliečka citróna.

| Pridané dňa 01. 07. 2008 | 5347 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Dusené bravčové obličky

Suroviny: 600 g bravčových obličiek, 2 veľké cibule, masť, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, 1 PL hladkej múky, 1 PL kečupu, soľ.

| Pridané dňa 01. 07. 2008 | 5443 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zelenina

Plnený karfiol

Suroviny: 1 väčia hlávka karfiolu, soľ. NA PLNKU: 1 cibuľa, masť, 250 g mletého bravčového mäsa, soľ, korenie, 1 vajce, 1 žemľa, mlieko, štipka muškátového orieška, zelená petržlenová vňať.

| Pridané dňa 30. 06. 2008 | 2306 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zelenina

Vyprážaný pór

Suroviny: 400 g póru, soľ, hladká múka, 1 vajce, 1 PL mlieka, strúhanka, masť alebo olej.

| Pridané dňa 30. 06. 2008 | 2411 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Jedlá pre deti

Palicinky netradične

Suroviny: (na 4 porcie) 2 dcl mlieka, 200 g polohrubej múky, 2 PL kryštáľového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 2 vajcia štipka soli, olej. NÁPLŇ: 1 balíček vaniľkového alebo iného ovocného pudingu, mlieko a cukor podľa návodu na pudingovom sáčku. POLEVA: 200 g drobného ovocia- napr. maliny, černice, čučoriedy, ríbezle, jahody alebo ananas, 2 dcl ovocného sirupu, rovnakého ako použité ovocie. NA ozdobenie šľahačka.

| Pridané dňa 30. 06. 2008 | 2841 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Maškrty

Malinová torta

Suroviny: 60 g masla alebo Hery, 50 g cukru, 1 vajce, 5 g kakaa, 20 g strúhanej horkej čokolády, 50 g hladkej múky, 25 g solamylu, štipka prášku do pečiva, tuk na vymastenie formy. NA NÁPLŇ: 250 g malín, 4 lístky želatíny, 3 PL likéru Amareto (mandľový), 125 g syru Lučina, 175 g tvarohu, 50 g cukru, nastrúhaná kôra z 1/2 citróna, 1 kelímok (250 g) šľahačkovej smotany, 1 vaniľkový cukor, 15 g drobných keksíkov, 1-2 čl strúhanej čokolády.

| Pridané dňa 27. 06. 2008 | 4363 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Maškrty

Rýchla ovocná torta

Suroviny: 1 tortový korpus, 1 sáčok tortového krému s príchuťou vajcového koňaku, 4,5 dcl mlieka, 80 g Hery, 1-2 šľahačky v prášku, 1-2 stužovače šľahačky, maliny.

| Pridané dňa 27. 06. 2008 | 3204 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Jedlá pre deti

Maliny a vaniľková pena

Suroviny: (pre 4 osoby) 750 g malín, 3-4 PL cukru, 2 PL mandľových lupienkov, 1/2 L mlieka, kôra z 1/2 citróna, štipka soli, 2 vaniľkové cukre, 30 g detskej krupice, 1 žĺtko, 2 bielky, šľahačka.

| Pridané dňa 27. 06. 2008 | 2490 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Bravčové závitky s kyslími uhorkami

Suroviny: 600 g bravčového mäsa zo stehna, soľ, korenie, 2 čL horčice, 150 g sterilizovaných uhoriek, 2 PL masti, 1 cibuľa, 2 PL hladkej múky, vegeta.

| Pridané dňa 26. 06. 2008 | 2651 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Gazdovský rolovaný bôčik

Suroviny: 1 kg prerasteného bravčového bôčika, soľ, korenie, 3 vajcia, 2 PL masla, 4 žemle, 1/2 dcl mlieka, štipka muškátového kvetu alebo orieška, petržlenová vňať, masť, vývar z kocky masoxu.

| Pridané dňa 26. 06. 2008 | 7620 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Bravčové rezne nakyslo

Suroviny: 600 g bravčového mäsa zo stehna, soľ, 3 PL masti, 1 cibuľa, 3 dcl mlieka, 2 PL hladkej múky, čerstvý kôpor, ocot, 1/2 čl cukru, ocot.

| Pridané dňa 26. 06. 2008 | 2494 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Fazuľová polievka s údeným kolienkom

Suroviny: 150 g suchej fazule, 2 bobkové listy, pár guličiek celého čierneho korenia, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, 2 PL masti, 2 PL hladkej múky, soľ, 3 dcl kyslej smotany, cukor, ocot, údené bravčové koleno.

| Pridané dňa 26. 06. 2008 | 10152 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hríby

Maďarský hubový paprikáš

Suroviny:1 cibuľa, 2 Pl masti, 600 g čerstvých húb, 1 PL mletej sladkej papriky, soľ, 3 dcl kyslej smotany, 2 PL masla, citrónová šťava.

| Pridané dňa 26. 06. 2008 | 4492 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Francúzske mäsové guľky

Suroviny: 300 g mletého mäsa (teľacie alebo z bravčového pliecka), 150 g čerstvých húb (šampiňóny), olej, 1 cibuľa, 1 vajce, korenie, soľ, olej na vyprážanie, zmes dusenej zeleniny(napríklad mrazená čínska zmes).

| Pridané dňa 25. 06. 2008 | 2400 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zelenina

Patizónové placky

Suroviny: 1,5 kg patizónov, 1 cibuľa, 2 vajcia, 4 PL hladkej múky, soľ, korenie, mletá rasca, majoránka, masť.

| Pridané dňa 25. 06. 2008 | 3827 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Bravčové soté so zelenou fazuľkou

Suroviny: 500 g bravčového mäsa zo stehna, 2 vajcia, soľ, 2 PL sojovej omáčky, 3 PL oleja, 300 g zelenej fazuľky. Šťava: 1 PL sojovej omáčky, 2 Pl červeného vína, 1 čL solamylu, 1 čL cukru, 2 PL mäsového vývaru (z kocky).

| Pridané dňa 25. 06. 2008 | 10897 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Pizza

Krakovská pochúťka

Suroviny: 1 balenie lístkového cesta, 6 rožkov, 2 vajcia, mlieko, korenie, soľ, viazanička nasekanej petržlenovej vňate, 400 g údenej klobásky, 1 vajce na potretie, papier na pečenie.

| Pridané dňa 25. 06. 2008 | 3033 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Čínska bravčová pečeň

Suroviny: 500-600 g bravčovej pečene, olej, 3 strúčiky cesnaku, soľ, 3 PL sojovej omáčky, 3 PL červeného vína, 3 PL vývaru (z kocky), 1 cibuľa, cukor, citrónová šťava, listy hlávkového šalátu.

| Pridané dňa 25. 06. 2008 | 2355 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Bravčové so šípkovou omáčkou

Suroviny: 1 kg bravčového stehna, masť, 1 cibuľa, soľ, pár zrniek celého čierneho korenia, 2-3 zrnká nového korenia, 1 malá mrkva, kúsok petržlenu a zeleru, 1 bobkový list, 1 dcl červeného vína, vývar z kocky, 100 g údenej slaninky, 2 PL hladkej múky, 3 PL šípkového lekváru, citrónová šťava.

| Pridané dňa 25. 06. 2008 | 2748 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Mexické kurča

Suroviny: 1 kurča, korenie, soľ, olej, 2 čerstvé papriky,1 cibuľa, 5 ks rajčín, feferónka alebo čilí paprička.

| Pridané dňa 25. 06. 2008 | 2310 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Prírodné rezne s ovocnou ryžou

Suroviny: 4 rezne z vykosteného bravčového karé (po 150 g), soľ, korenie, 2 PL masti, 1 dcl vývaru (z masoxu), 1 PL hladkej múky. Na ovocnú ryžu: 1 šálka ryže, trocha tuku, 2 šálky vody, 2 PL hrozienok, soľ, mandarínkový alebo ananásový kompót.

| Pridané dňa 25. 06. 2008 | 2671 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
index | 1191-1225 | predchádzajúci | nasledujúci | Celkom 1965 článkov

Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18695 hl.)
 
Jednoduché (6000 hl.)
 
Lacné (5788 hl.)
 
Overené - tradičné (5407 hl.)
 
Je mi to jedno (5345 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 41235
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server