dedoverecepty


Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Divina

Tatranský jeleň

Suroviny: 1 kg jelenieho stehna, 5 plátkov údenej slaninky, vývar z kocky masox, 2 dl smotany, 2 mrkvy, 100 g zeleru, 2 cibule, soľ, korenie, brusnicový kompót, 2 lyžice hladkej múky

| Pridané dňa 09. 03. 2008 | 3803 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Bravčová panenka "Lúčnica"

Suroviny: 400 g bravčovej panenky, horčica, 1 veľká cibuľa, soľ, korenie, majoránka, 1 veľké jablko, maslo, olej

| Pridané dňa 09. 03. 2008 | 3249 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Syry

Jánošíkové toliare

Suroviny: 2 väčšie cibule, 2 parenice, 8 šampiňónov, 3 vajíčka, 50 g syru Niva, hladká múka, strúhanka, mlieko, soľ, olej

| Pridané dňa 09. 03. 2008 | 2603 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Kurací rezeň "Srdiečko"

Suroviny: 600 g kuracích pŕs, 30 g listového špenátu, môže byť mrazený, 50 g oravskej slaniny, malá plechovka steriľované celé šampňóny, 2 vajíčka, olej, hladká múka, strúhanka, majoránka,soľ, korenie, cesnak, zelená paprika

| Pridané dňa 09. 03. 2008 | 2159 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Kuracie prsia plnené syrom a mandľami

Suroviny: 4 plátky kuracích pŕs, 100 g syru Niva, vegeta, korenie, kurací bujón, solamyl, olúpané mandle, hladká múka

| Pridané dňa 09. 03. 2008 | 2319 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Plnená krkovica "Horský nosič"

Suroviny: 1,5 kg bravčovej krkovičky, korenie, majoránka, rasca, soľ, 3 dcl čierneho piva, maslo, 8 zemiakov, 3 mrkvy, 4 cibule, pór, 3 strúčky cesnaku,vegeta

| Pridané dňa 09. 03. 2008 | 2494 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hovädzie mäso

Prekladaný rezeň "Javorina"

Suroviny: 400 g hovädzieho mäsa, 400 g bravčového stehna, strúhaný syr. Marináda: 2 dl piva, 2 lyžice horčice, korenie, vegeta, soľ, mletá paprika, olej, cibuľa, suroviny na trojobal

| Pridané dňa 09. 03. 2008 | 3588 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hovädzie mäso

Teľací paprikáš

Suroviny: 500 g teľacie pliecko, 3 cibule, 2 dl kyslej smotany, mletá paprika, korenie, soľ, masť, hladká múka

| Pridané dňa 09. 03. 2008 | 2804 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Ryby

Kapor na vínečku

Suroviny: Menší kaprík, 2 mrkvy, 1 petržlen, kúsok zeleru, maslo, stredne veľká cibuľa, 4 dl bieleho vína, korenie, soľ

| Pridané dňa 09. 03. 2008 | 2403 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Prekvapenie "Končiar"

Suroviny: 200 g sviečkovice, 200 g bravčového karé, 100 g bravčovej pečene, 100 g tvrdého syra, 2 dcl lahôdkovej smotany, maslo, olej kečup, 100 g steriľovaných šampiňónov, korenie, soľ

| Pridané dňa 09. 03. 2008 | 2142 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hovädzie mäso

Hovädzie pečené s červenou kapustou

Suroviny: 1 kg hovädzej roštenky, soľ, korenie, 2 bobkové listy, nové korenie, maslo, cibuľa, 2 hrušky, 1 kg červenej kapusty, 3-4 lyžice cukru, 4 lyžice vinného octu, 1 dcl bieleho vína, škorica, pohárik šľahačkovej smotany, 1/4 litra vývaru z kocky, múka

| Pridané dňa 09. 03. 2008 | 5900 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Vandrácka pochúťka

Suroviny: 500 g bravčového mäsa, 2 cibule, 200 g čerstvých húb, soľ, 200 g zelenej papriky, horčica, korenie, feferónky, kečup, masť

| Pridané dňa 09. 03. 2008 | 2457 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Špecialita "Ľubických hubárov"

Suroviny: 600 g bravčového mäsa, 2 feferónky, 2 kyslé uhorky, soľ, korenie, 3 lyžice horčice, mletá paprika, 50 g plátkov šampiňónov, olej

| Pridané dňa 09. 03. 2008 | 5983 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Pečená krkovička "Liptovská Mara"

Suroviny: 1 kg bravčovej krkovičky, korenie, soľ, lyžica tymianu, lyžica citrónovej šťavy, 125 g masla, cukor, masť

| Pridané dňa 09. 03. 2008 | 9088 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Naplnený bôčik

Suroviny: 800 g bravčového bôčiku, 1/2 kocky špenátu, 1 cibuľa, 100 g šampiňónov, 1 rožok, 2 vajcia, 2 strúčky cesnaku, masť, soľ, 1 dcl bieleho vína, mletá paprika, korenie

| Pridané dňa 09. 03. 2008 | 6283 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Bravčové karé na vermúte

Suroviny: 4 rezy z karé, olej, 1,5 dl bieleho vermútu, solamyl, pohárik lahôdkovej smotany, mleté korenie, soľ

| Pridané dňa 09. 03. 2008 | 2573 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Prekladané hydinové rezne

Suroviny: 600 g hydinového mäsa bez kostí, 5 rožkov, 2 vajíčka, soľ, 1 dl mlieka, mleté korenie, malá plechovka hrášku, cesnak, petržlenová vňať, vegeta, olej

| Pridané dňa 09. 03. 2008 | 2295 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hovädzie mäso

Hovädzia roláda so šampiňónmi

Suroviny: 1200 g hovädzieho mäsa, /zadné/ 100 g oravskej slaninky, 3 cibule, 800g šampiňónov, maslo, zväzok koreňovej zeleniny, 4 ks stredne veľkých rajčín, koňak, šľahačková smotana, hladká múka, petržlenová vňať, olej, soľ, korenie

| Pridané dňa 09. 03. 2008 | 2684 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Morčacie jednohubky s pikantnou omáčkou

Suroviny: 800 g morčacích rezňov, 150 g sušených sliviek, tabasco, 100 g oravskej slaniny, biele korenie, 2 strúčky cesnaku, lyžica ostrej horčice, 250 ml pohárik majonézy, pohárik bieleho jogurtu, soľ, pažítka, olej, citronová šťava

| Pridané dňa 09. 03. 2008 | 2157 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Morčacia ihla s rajčinovou ryžou

Suroviny: 500 g morčacích pŕs, strúčik cesnaku, citronová šťava, olej, soľ, korenie, tabasco, mletá paprika, 800 g rajčín, cibuľa, pór, petržlenová vňať, 200 g ryže, 100 g šampiňónov, 100 g slaninky, zelená a červená čerstvá paprika a feferónky

| Pridané dňa 09. 03. 2008 | 2379 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Pikantné bravčové na horčici

Suroviny: 4 plátky bravčového stehna, 2 cibule, múka, horčica, kocka bujónu, horčicové semiačko, mleté čierne a čili korenie,soľ, olej

| Pridané dňa 09. 03. 2008 | 4362 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Bravčový rolovanec

Suroviny: 800 g bravčového stehna, 100 g slaniny, 100 g šunky, soľ, 2 vajcia, cibuľa, 2 kyslé uhorky, korenie, vegeta, horčica, olej

| Pridané dňa 09. 03. 2008 | 2273 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Tajomstvo v kapse

Suroviny: 1OOO g vykostené bravčové karé, 2 vajcia, 100 g šunky, malá konzerva hrášku aj šampiňónov, kapia, korenie, petržlenová vňať, soľ, strúhanka, olej, vegeta

| Pridané dňa 09. 03. 2008 | 2274 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Morčacie jedno-hamky

Suroviny: 500 g morčacieho mäsa, 1 cibuľa, 2 lyžice ostrej horčice, soľ, mletá paprika, 3 rožky, korenie, olej, 1 vajce

| Pridané dňa 09. 03. 2008 | 2205 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Založené rezne

Suroviny: 800 g bravčového stehna, 250 g tvrdého syra, 250 g šunky, 200 g šampiňónov, cibuľa, korenie, soľ, olej, lyžica hladkej múky

| Pridané dňa 09. 03. 2008 | 2223 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Marinovaná bravčová kotleta

Suroviny: 4 kotlety, cesnak, feferónky, 2 bobkové listy, tymian, olej, soľ, korenie, petržlenová vňať

| Pridané dňa 09. 03. 2008 | 2768 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Kurací ražeň s pikantériou

Suroviny: 400 g kuracích pŕs, 100 g tvrdého syra, kečup, cibuľa, čerstvá paprika, /žltá, červená/ kapary, olej, korenie, paprika, soľ, horčica. Podľa chuti môžeme použiť aj cuketu alebo patizón Suroviny na omáčku pikantéria: 2 papriky, 2 rajčiny, cibuľa, ocot, cesnak, tabasco.

| Pridané dňa 09. 03. 2008 | 2612 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Kostolícke kurča

Suroviny: Veľké kurča, 100 g údenej slaninky, 4 strúčky cesnaku, 2 čerstvé kapie, 2 vetvičky tymianu, alebo 1/2 lyžičky sušeného,olej, soľ, mleté korenie, kocka hydinového bujónu

| Pridané dňa 09. 03. 2008 | 2158 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Kuracie filety s horčicou a medom

Suroviny: 500 g kuraích pŕs, horčica, med, 1 šľahačková smotana, biele mleté korenie, soľ, olej

| Pridané dňa 09. 03. 2008 | 3996 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hríby

Pražené tatranské huby

Suroviny: 1200 g čerstvých húb, 100 g údenej slaninky, 2 cibule, soľ, korenie, mletá paprika, vegeta, karí korenie, olej, vňať

| Pridané dňa 09. 03. 2008 | 3936 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Medvedie tlapy

Suroviny: 400 g bravčovej pečene, 150 g údenej slaniny, korenie, 200 g bravčovej panenky, soľ, rasca, griľovacie korenie, zelená petržlenová vňať, olej, 600 g zemiakov

| Pridané dňa 09. 03. 2008 | 2422 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Morčací steak pod broskyňou

Suroviny: 800 g morčacích pŕs, 200 g šunky, 4 kompótové broskyne, plátkový syr, šľahačková smotana, 2 dcl bieleho vína, maslo, soľ, korenie, šafrán

| Pridané dňa 09. 03. 2008 | 3396 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Lesnícke kuracie pečienky

Suroviny: 400 g kuracích pečienok, 300 g čerstvých šampiňónov, ale môžu byť aj lesné čerstvé huby. 1 veľká cibuľa, mletá paprika, korenie, soľ, majoránka, hladká múka, olej

| Pridané dňa 09. 03. 2008 | 4006 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Terchovské vrkoče

Suroviny: 500 g bravčovej panenky, mleté korenie, 2 dcl červeného vína, šľahačková smotana, kečup, soľ, olej, feferónky

| Pridané dňa 09. 03. 2008 | 2976 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Zbojnícke vrkoče

Suroviny: 500 g bravčovej panenky, mleté korenie, 2 dcl červeného vína, šľahačková smotana, kečup, soľ, olej, feferónky

| Pridané dňa 09. 03. 2008 | 2675 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
index | 1646-1680 | predchádzajúci | nasledujúci | Celkom 1965 článkov

Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18696 hl.)
 
Jednoduché (6001 hl.)
 
Lacné (5789 hl.)
 
Overené - tradičné (5408 hl.)
 
Je mi to jedno (5346 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 41240
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server