Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Suroviny: (12 porcií) CESTO: 300 g hladkej múky, pol lyžičky soli, 12 g droždia,
7 – 8 lyžíc mlieka, kryštálový cukor, 50 g tuku
PLNKA: 1,2 kg cibule, 200 g anglickej slaniny, 2 lyžice rasce, 500 ml kyslej smotany, 250 g nastrúhaného syra, mleté biele a čierne korenie, soľ .
Suroviny: Prísady na 8 - 10 porcií : 200 g masla, 120 g hnedého cukru, 250 g práškového cukru, kôra z 1 citróna, 2 vajcia, 330 g hladkej múky, 1 a pol lyžičky kypriaceho prášku, 125 ml mlieka, štipka soli, 1 kg sliviek.
Suroviny: Cesto: 5 vajec, 400 g práškového (alebo kryštálového) cukru,
1 balíček vanilínového cukru, 300 g hrubej múky, balíček kypriaceho prášku,
600 g nelúpaných jabĺk, 100 g mletých orechov, 100 g hrozienok, malinový alebo ríbezľový džem, tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu.
ČOKOLÁDOVÁ POLEVA: 80 g Cery, 100 g čokolády na varenie, 1 lyžica oleja.
Suroviny: CESTO: 150 g zmäknutého masla ,80 g práškového cukru ,1 vajce,
200 g hladkej múky ,1 lyžica hrozienok ,štipka soli ,tuk a hrubá múka na vymastenie a vysypanie formy, strukoviny na zaťaženie cesta(hrach alebo fazuľa).
PLNKA: 3 vajcia ,150 g práškového cukru ,šťava a kôra z dvoch citrónov,
150 g roztopeného masla
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.