dedoverecepty


Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Hydina

Udené kurča s kukuricou

Suroviny: 1 udené kura alebo 4 udené kuracie stehná, 2 balíčky mrazenéj kukurice, 8 stredne veľkých zemiakov, soľ, korenie, rastlinný tuk, 3 strúčiky cesnaku, trocha horrúcej vody alebo vývaru.

| Pridané dňa 23. 06. 2009 | 4125 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Zapekané kurča v šľahačke

Suroviny: 1 kurča, mletá pálivá paprika, soľ, korenie, 20 strúčikov cesnaku, 1 šľahačková smotana, 400g eidamu.

| Pridané dňa 23. 06. 2009 | 2792 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Sviatočné kurča so syrom

Suroviny: 1 kurča, šťava z citróna, 200g eidamu, tuk na smaženie, soľ, korenie, hladká múka podľa potrby, zelená petržlenová vňať.

| Pridané dňa 23. 06. 2009 | 3120 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Netradičné obalované kura

Suroviny:Pre 4 osoby - 4 kusy kuracích stehien bez kože, 120 ml bieleho jogurtu, 40 g ovsených vločiek, 45 ml mlieka, 3 lyžičky horčice, 3 lyžičky čerstvej alebo sušenéj zelenéj petržlenovej vňate či tymiánu, soľ a korenie podľa chuti.

| Pridané dňa 23. 06. 2009 | 3966 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Pikantné kura s kyslou kapustou

Suroviny: 500g vykosteného kuracieho mäsa, 250g kyslej kapusty, 3 strúčiky cesnaku, soľ- (len ak neni kapusta dosť slaná...inak nesolíme), pálivá paprika, 1 lyžica cukru, štipka mletého zázvoru, 2 lyžice masti.

| Pridané dňa 23. 06. 2009 | 3238 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Múčne jedlá

Čučoriedková olejová bábovka

Suroviny: 6 dl hrubej múky, 4 dl kryštálového cukru, 1 polievkovú lyžicu škorice, 1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny, 1 dl oleja, 1 dl vody, 3 vajcia, 1 vanilkový cukor, 370 g čučoriedkového kompótu alebo čerstvých čučoriedok

| Pridané dňa 22. 06. 2009 | 4061 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Zemplínský bravčový perkelt

Suroviny: 500 g bravčového pliecka, 23 lyžice tuku, 2 cibule, 1 strúčik cesnaku, rascu, majorán, mletú papriku, 2 zelené papriky, 4 rajčiaky, soľ

| Pridané dňa 22. 06. 2009 | 4647 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Maškrty

Bohatier

Suroviny: 600 g polohrubej múky, štipku soli, 30 g droždia, 1 lyžičku kryštálového cukru, 1/4 litra sladkého mlieka, 2 vaječné žĺtky, 150 g masla, 1 polievkovú lyžicu práškového cukru a 2 polievkové lyžice oleja. Na jednotlivé plnky potrebujeme: Maková plnka: 200 g pomletého maku, 0,2 litra sladkého mlieka, 1 lyžička postrúhanej citrónovej kôry, 120 g práškového cukru. Slivková plnka: 100 g slivkového lekváru, 2 polievkové lyžičky rumu alebo nejakého likéru.Tvarohová plnka: 250 g čerstvého tvarohu, 120 g kryštálového cukru, 1 vaječný žĺtok, 2 vaječné bielky, 1 vrecúško vanilkového cukru, 30 g hrozienok.Orechová plnka: pripravíme ju ako makovú, pridáme vyšľahaný sneh a jeden vaječný bielok. Práškový cukor na posýpanie nakrájaných zákuskov.

| Pridané dňa 22. 06. 2009 | 2622 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Baranie a jahňacie mäso

Jahňacina s kyslým mliekom

Suroviny: 800 gramov jahňacieho mäsa, 400 g mladej cibuľky, 2 polievkové lyžice múky, 1 kávová lyžica mletej červenej papriky, 100 ml oleja, 200 ml kyslého mlieka, soľ, mleté čierne korenie

| Pridané dňa 22. 06. 2009 | 3575 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Zapekané cestoviny s kuracím mäsom

Suroviny: Kuracie mäso - prsia alebo vykostené stehná, balíček kolienok, čerstvá koreňová zelenina, 3 paradajky, 2 zelené papriky, šampiňóny, soľ, vegeta, kečup, 1 sladká smotana

| Pridané dňa 22. 06. 2009 | 10945 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Múčne jedlá

Klasické zemiakové šúľance zo Zemplína

Suroviny: 800 gramov zemiakov, 250 gramov hrubej múky, jedno vajce, 20 gramov masti, a soľ

| Pridané dňa 22. 06. 2009 | 2916 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Múčne jedlá

Zemplínske šišky

Suroviny: 1/2 kilogramu polohrubej múky, citrónovú kôru, 20 gramov droždia, mlieko, 50 gramov masla, dva žĺtky, 40 gramov cukru, soľ, jednu lyžicu rumu, 120 gramov marhuľového lekváru, 40 gramov vanilkového cukru na posypanie, 300 masti na vyprážanie.

| Pridané dňa 22. 06. 2009 | 2951 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Tradičné jedlá

Zemplínske fánky

Suroviny: 300 gramov polohrubej múky, 20 gramov droždia, 50 gramov margarínu, dva žĺtky, 30 gramov cukru, jednu lyžicu rumu, kyslú smotanu alebo mlieko, soľ, 300 g masti na vyprážanie

| Pridané dňa 22. 06. 2009 | 3370 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Zemplínska pochúťka v alobale

Suroviny: 600 g roštenky, soľ, mleté čierne korenie, 60 g údenej slaniny, 100 g šampiňónov, 800 g zemiakov, 30 g feferónov, olej

| Pridané dňa 22. 06. 2009 | 2766 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Prekladaná bravčovina

Suroviny: 600 g bravčového mäsa z pleca, 100 g údenej slaniny, kyslú kapustu, 4 cibule, 4 zemiaky, mäsový vývar, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, soľ.

| Pridané dňa 22. 06. 2009 | 2998 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Tradičné jedlá

Zemiakové pirohy

Suroviny: 1/2 kg zemiakov, 1/2 kg polohrubej múky, 1 vajce, soľ, bryndzu, 1 cibuľu, slaninu, kyslú smotanu

| Pridané dňa 22. 06. 2009 | 3181 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Zemplínské plnené rezne

Suroviny: 600 g bravčového stehna, 50 g údenej slaniny, 150 g domácej klobásy (príp. jemnej salámy), 1 cibuľu, 60 g bravčovej masti, 2 lyžice hladkej múky, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, soľ.

| Pridané dňa 22. 06. 2009 | 5086 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Maškrty

Torta z Baileys

Suroviny: 125 g masla, 100 g cukru, 70 g múky, 70 g maizeny, 150 ml likéru Baileys, 250 g šľahačky, 2 balíčky stužovača šľahačky, 150 g čokolády, 1 lyžičku kakaa, pergamenový papier

| Pridané dňa 22. 06. 2009 | 3089 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Cigánske rezne

Suroviny: 4 bravčové kotlety alebo vykostené kuracie stehná (sú lahodnejšie), soľ, korenie, hladká múka, 2-3 kyslé uhorky, plnotučná horčica, olej, tvrdý syr.

| Pridané dňa 22. 06. 2009 | 3236 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Kura troch hořčíc

Suroviny: 1 kurča, 1PL plnotučnej horčice, 1 PL kremžskej horčice, 1 PL Dijónskej horčice, 1 PL ríbezľovej marmelády, mleté korenie, soľ, sterilizovaná zelenina Moravanka, 100 g masla.

| Pridané dňa 22. 06. 2009 | 4738 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Kurča na šalvii s párkom

Suroviny: 1 kurča, 2 cibule, klobásky na pečennie alebo párky, šalvia, worcestrová omáčka, 1 citrón, anglická hoirčica- (alebo do plnotučnej horčice primiešať Cayenské korenie), 5 strúčikov cesnaku, mrazený hrášok, hlávkový šalát, zeleninový vývar, zemiaky.

| Pridané dňa 22. 06. 2009 | 2357 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Divina

Rezne z mletej srňaciny

Suroviny: 500 g mletého mäsa zo srnca, 50 g údenej slôaninky, 1 menšia cibuľa, 1 strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne aj nové korenie, niekoľko zrniečok koriandru, muškátový oriešok, 1 bobkový list, 1 PL smotany, 2 vajcia, strúhannka, masť.

| Pridané dňa 21. 06. 2009 | 3896 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Divina

Jelenie rezne na talianský spôsob

Suroviny: 400 g jelenieho stehna, soľ, mletá sladká paprika, hladká múka, 3 PL oleja, 1 cibuľa, 1/4 buľvy zeleru, 1 mrkva, 2 strúčiky cesnaku, 1 dcl bieleho vína, 4 rajčiny, korenie, bazalka, tymian, bobkový list, čerstvá petržlenová vňať.

| Pridané dňa 21. 06. 2009 | 11031 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Nátierky

Kápiová nátierka

Suroviny: 250 g mäkkého tvarohu, 50 g masla, 1 červená kápia, 1 menšia cibuľa, soľ.

| Pridané dňa 21. 06. 2009 | 3898 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Nátierky

Nátierka "Tzatziky"

Suroviny: 250 g měkkého tvarohu, 1 zelená šalátová uhorka, kyslá pochúťková smotana, korenie na „TZATZIKY“, cesnak, soľ.

| Pridané dňa 21. 06. 2009 | 3749 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Nátierky

Olomoucká tvarohová nátierka

Suroviny: 250 g tvarohu, 1 balíček olomouckých syrečkov, niekoľko lyžíc smotany alebo jogurtu, 1 cibuľa, 1/2 lyžičky drvenej rasce, mleté korenie.

| Pridané dňa 21. 06. 2009 | 3292 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Baranie a jahňacie mäso

Dusené baranie mäso

Suroviny: 700 g baranieho mäsa, 100 g masla, 1 cibuľu, 100 g mrkvy, 100 ml bieleho vína, 1 polievkovú lyžicu múky, 4 zrnká celého čierneho korenia, 1 bobkový list, soľ, mleté čierne korenie

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 4792 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Kysucké bravčové rebierko

Suroviny: 600 g bravčového karé, soľ, mleté čierne korenie, strúčik cesnaku, 2-3 zemiaky, 80 g hladkej múky, 1 vajce, 2-3 lyžice mlieka, 80 g strúhaného syra, tuk na vyprážanie

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 2639 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Tradičné jedlá

Šúľance zo Šariša

Suroviny: 1/2 kg zemiakov, 15 dkg hrubej múky, vajce, soľ

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 2696 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Tradičné jedlá

Čeregy zo šariša

Suroviny: 1/2 kg polohrubej múky, lyžičku cukru, kyslé mlieko alebo smotanu, dve vajcia, prášok do pečiva, soľ

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 7525 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Tradičné jedlá

Ciberej (Šariš)

Suroviny: Pšeničné otruby, voda, soľ, kôpor, kukuričné krúpy, kôrka z čierneho chleba, fazuľa

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 5836 x prečítané | Počet komentárov: 2 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Tradičné jedlá

šarišský gugeľ

Suroviny: Zemiaky, soľ, cesnak, čierne korenie, múka

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 5669 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Tradičné jedlá

Bobáľky s makom

Suroviny: 1 kg polohrubej múky, 0,5 l mlieka, 1 vajce, droždie, soľ, vodu, mak, kyslú tlačenú kapustu, syr, maslo

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 5742 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Rezeň po šarišsky

Suroviny: 500 g bravčového mäsa zo stehna, mleté čierne korenie, soľ, 40 g masti, 100 g sterilizovanej fazuľky, 80 g šunky, 80 g syra ementál

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 2889 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Tradičné jedlá

Šarišské holúbky z mletého bravčového mäsa

Suroviny: kapustu, 1 kg ryže, 0,5 kg mletého bravčového mäsa, 2 až 3 cibule, červenú mletú papriku, soľ, čierne korenie, paradajkový pretlak

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 3905 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
index | 386-420 | predchádzajúci | nasledujúci | Celkom 1965 článkov

Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18693 hl.)
 
Jednoduché (5998 hl.)
 
Lacné (5785 hl.)
 
Overené - tradičné (5405 hl.)
 
Je mi to jedno (5343 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 41224
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server