Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Suroviny: Na cesto: 8 vajec, 200 g cukru, 2 lyžice kakaa, 100 g orechov, 50 g žemľovej strúhanky, 1 lyžica krupicovej múky
Na plnku: 2 dl mlieka, 1 až 2 žĺtky, vanilkový cukor, 2 lyžice hladkej múky, 1 lyžica cukru, 100 g orechov, trochu mlieka, 120 g masla, 100 g cukru
Na polevu: 140 g cukru, 7 lyžíc vody, 40 g kakaa, 60 g rastlinného tuku
Suroviny: 700 g baranieho stehna, 30 g slaniny, 100 ml kyslej smotany, 40 g masla, 120 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen), 40 g cibule, 10 g múky, 30 g cibule, 2 zrnká borievok, 4 zrnká nového korenia, 5 zrniek čierneho korenia, 1 bobkový list, tymian, šťavu z polovice citróna (alebo 2 lyžice bieleho vína), mleté čierne korenie, soľ
Suroviny: 1 l vody z kyslej kapusty, 1 a pol litra vody, 100 g koreňovej zeleniny, 350 g kyslej kapusty, 400 g údenej klobásy, 4 plátky bravčových kotliet, 10 -15 g sušených húb, soľ, mleté čierne korenie, majorán, 2 strúčiky cesnaku, 40 g mandlí, 30 g hladkej múky
Suroviny: vodu z kyslej kapusty podľa potreby a chuti rozriedenú vodou, bravčovú krkovicu, zemiaky, malý paradajkový pretlak, huby
Bábky: zemiaky (koľko stravníkov, toľko stredne veľkých zemiakov), polohrubá múka, prášok do pečiva, cesnak, trochu oleja, soľ, mleté čierne korenie Rezance: polohrubá múka, 2-3 zemiaky, voda, soľ
Suroviny: 400 g bravčovej panenskej, 20 g cesnaku, 60 g oleja, 0,5 dl bieleho vína, 1/2 citrónu, 280 g bravčovej alebo teľacej pečene, 130 g údenej slaniny, 100 g domácej klobásy, 100 g cibule, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, 40 g masla
Suroviny: 100 g masla, 80 g práškového cukru, troška soli, citrónovú kôru, 2 dl mlieka, 20 g droždia, 2 žĺtky, 480 g hladkej múky, na natieranie dva žĺtky, 30 g masla
Tvarohová plnka: 4 žĺtky, 100 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 300 g tvarohu, 200 g pretlačených zemiakov
Suroviny: 1 kurča, 1 kg kyslej kapusty, olej, 1 cibuľa, celá rasca, korenie a soľ. Na české knedle:
450 g hrubej múky, 2 žĺtky, 3 žemle, 1 čL masla, 1 čL prášku do pečiva, 300 ml mlieka, soľ.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.