dedoverecepty


Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Tradičné jedlá

Myjavské koblihy

Suroviny: 350 g v šupke varených zemiakov, 75 g polohrubej múky, olej, malá hrsť kryštálového cukru, 2 vajcia, 1 smotana, čerstvé celé slivky a soľ

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 5479 x prečítané | Počet komentárov: 2 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Tradičné jedlá

Oravská fazuľová polievka

Suroviny: 200 g suchej fazule, 400 g zemiakov, 250 ml sladkej smotany, 30 g hladkej múky, 1 cibuľa, 2 bobkové listy, ocot, cukor, soľ.

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 4858 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Maškrty

Nepečená chutná ovocná torta

Suroviny: 750 g jabĺk, 4 dl vody, 6 lyžíc kryštálového cukru, 2 balíčky okrúhlych piškót, 2 zlaté klasy, čokoládovú polevu, šľahačku

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 2955 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Maškrty

Linecká torta

Suroviny: 350 g hladkej múky, na hrot noža kypriaceho prášku, 300 g masla, 200 g práškového cukru, 1 vajce, 1 žĺtok, kôru 1 citróna Na ozdobenie: 1 oblátku na pečenie, 200 g ríbezľovej marmelády, 50 g mandľových lupienkov, soľ, práškový cukor, vanilkový cukor, škoricu, zomleté klinčeky, maslo, múku, vajce na potieranie

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 3436 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Maškrty

Orechová torta

Suroviny: Na cesto: 8 vajec, 200 g cukru, 2 lyžice kakaa, 100 g orechov, 50 g žemľovej strúhanky, 1 lyžica krupicovej múky Na plnku: 2 dl mlieka, 1 až 2 žĺtky, vanilkový cukor, 2 lyžice hladkej múky, 1 lyžica cukru, 100 g orechov, trochu mlieka, 120 g masla, 100 g cukru Na polevu: 140 g cukru, 7 lyžíc vody, 40 g kakaa, 60 g rastlinného tuku

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 3299 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Maškrty

Jemná torta z medu

Suroviny: 4 žĺtky, 100 g medu, 100 g cukru, 2 lyžice vody, 150 g hrubej múky, tuhý sneh zo 4 bielkov, štipku sódy bikarbóny, čokoládovú polevu

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 2561 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Tradičné jedlá

Oravská zemiaková baba

Suroviny: 40 dkg zemiakov, 15 dkg hrubej múky, 10 dkg cibule, 10 dkg slaniny, 2 - 4 strúčiky cesnaku, 6 dkg masti, majoránku, soľ

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 10910 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hovädzie mäso

Plnená oravská roštenka

Suroviny: Potrebujeme: 500 g roštenky, 100 g šunky, 100 g údenej slaniny, 2 vajcia, 100 ml smotany, trocha horčice, 4 väčšie zemiaky, múku, masť, šťavu z polovice citróna, 1 citrón, 1 bobkový list, celé čierne korenie, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, soľ

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 5528 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Baranie a jahňacie mäso

Baranina na oravský spôsob

Suroviny: 700 g baranieho stehna, 30 g slaniny, 100 ml kyslej smotany, 40 g masla, 120 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen), 40 g cibule, 10 g múky, 30 g cibule, 2 zrnká borievok, 4 zrnká nového korenia, 5 zrniek čierneho korenia, 1 bobkový list, tymian, šťavu z polovice citróna (alebo 2 lyžice bieleho vína), mleté čierne korenie, soľ

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 8793 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Oravské zmutky

Suroviny: Zemiaky, rascu, maslo, mlieko, soľ, petržlenovú vňať, múku

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 2967 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Tradičné jedlá

Oravská kapustnica s bravčovými kotletami

Suroviny: 1 l vody z kyslej kapusty, 1 a pol litra vody, 100 g koreňovej zeleniny, 350 g kyslej kapusty, 400 g údenej klobásy, 4 plátky bravčových kotliet, 10 -15 g sušených húb, soľ, mleté čierne korenie, majorán, 2 strúčiky cesnaku, 40 g mandlí, 30 g hladkej múky

| Pridané dňa 20. 06. 2009 | 2563 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Grilované bravčové rezne "Madeira"

Suroviny: 4 ks bravčových rezňov zo stehna, korenie, soľ, 1 dcl červeného vína Madeira, olej, 4 hrušky, jahodový džem, 1 citrón, kaviár.

| Pridané dňa 18. 06. 2009 | 2646 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hovädzie mäso

Varšavské hovädzie rezne

Suroviny: 10 rezňov z hovädzieho stehna, 150 g masla, 100 g koreňovej zeleniny, 5 guličiek nového korenia, kúsok celej škorice, trocha citrónovej kôry, 3 čL cukru, 1 PL masla a 1PL hladkej múky na zápražku, 3 PL ríbezľového džemu.

| Pridané dňa 18. 06. 2009 | 3080 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Tradičné jedlá

Liptovské droby

Suroviny: 1 000 g zemiakov, 1 vajce, 2 menšie cibule, 4 strúčiky cesnaku, 2 lyžice hladkej a 2 lyžice hrubej múky, bravčové črevá, tuk na vyprážanie, 1 lyžica strúhanky, majorán, mleté čierne korenie, soľ

| Pridané dňa 17. 06. 2009 | 3280 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Tradičné jedlá

Liptovské halušky s kyslou kapustou

Suroviny: 750 g zemiakov, 500 g kyslej kapusty, 100 g údenej slaniny, 1 vajce, 150 g hladkej múky, 150 g hrubej múky, soľ, 100 g údeného oštiepka.

| Pridané dňa 17. 06. 2009 | 3287 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Tradičné jedlá

Sekaná z Liptova

Suroviny: 400 g hovädzieho mäsa, 300 g údeného bravčového mäsa, kapustu, 2 vajcia, 150 g žemle, cibuľa, 70 g masti na pečenie, mleté čierne korenie, soľ.

| Pridané dňa 17. 06. 2009 | 2751 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Tradičné jedlá

Liptovské vajcia

Suroviny: 4 vajcia, 100 g bryndze, 60 g masla, 100 g šunkovej salámy, 100 g nakladanej kapie, petržlenovú vňať alebo pažítku

| Pridané dňa 17. 06. 2009 | 2626 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Tradičné jedlá

Liptovina - dva v jednom

Suroviny: 1 kg bravčového mäsa, 2 údené klobásky, 3 l vody, 1 cibuľu, 1 pór, 5 celých zrniek čierneho korenia, 10 väčších zemiakov, 1 lyžicu soli, 2-3 lyžice octu, 2 lyžičky sladkej červenej papriky, za hrsť kyslej kapusty Rezance: 1/2 kg hrubej múky, lyžicu soli, 2-3 dcl vody, 1 postrúhaný surový zemiak

| Pridané dňa 17. 06. 2009 | 2544 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Tradičné jedlá

Kyslá liptovská polievka

Suroviny: vodu z kyslej kapusty podľa potreby a chuti rozriedenú vodou, bravčovú krkovicu, zemiaky, malý paradajkový pretlak, huby Bábky: zemiaky (koľko stravníkov, toľko stredne veľkých zemiakov), polohrubá múka, prášok do pečiva, cesnak, trochu oleja, soľ, mleté čierne korenie Rezance: polohrubá múka, 2-3 zemiaky, voda, soľ

| Pridané dňa 17. 06. 2009 | 3965 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Špíz z bravčovej panenky

Suroviny: 400 g bravčovej panenskej, 20 g cesnaku, 60 g oleja, 0,5 dl bieleho vína, 1/2 citrónu, 280 g bravčovej alebo teľacej pečene, 130 g údenej slaniny, 100 g domácej klobásy, 100 g cibule, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, 40 g masla

| Pridané dňa 17. 06. 2009 | 3781 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Baranie a jahňacie mäso

Baranina na liptovský spôsob

Suroviny: 1 kg baranieho stehna s kosťou, 50 g slaniny, 30 g cibule, 2 strúčiky cesnaku, 10 g múky, 50 g masla, soľ

| Pridané dňa 17. 06. 2009 | 8886 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Tradičné jedlá

Výborné tvarohové koláče

Suroviny: 100 g masla, 80 g práškového cukru, troška soli, citrónovú kôru, 2 dl mlieka, 20 g droždia, 2 žĺtky, 480 g hladkej múky, na natieranie dva žĺtky, 30 g masla Tvarohová plnka: 4 žĺtky, 100 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 300 g tvarohu, 200 g pretlačených zemiakov

| Pridané dňa 17. 06. 2009 | 4171 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Tradičné jedlá

Liptovské batôžky

Suroviny: 750 g zemiakov, 2 žĺtky, soľ, 1 lyžicu krupice, 4 lyžice hrubej múky, 1 lyžicu masla, 2 dl kyslej smotany Slaná tvarohová plnka: 300 g tvarohu, soľ, 1 lyžicu posekaného kôpru, 70 g údenej slaniny

| Pridané dňa 17. 06. 2009 | 6826 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Tradičné jedlá

Liptovské guľky s kyslou kapustou

Suroviny: 500 g zemiakov, 1 cibuľu, 200 g polohrubej múky, 1 vajce, soľ, 100 g údeného oštiepku, 200 g údeného mäsa, kyslú kapustu, 100 g údenej slaniny, olej

| Pridané dňa 17. 06. 2009 | 2678 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Kurča na spôsob kačice s českými knedľami

Suroviny: 1 kurča, 1 kg kyslej kapusty, olej, 1 cibuľa, celá rasca, korenie a soľ. Na české knedle: 450 g hrubej múky, 2 žĺtky, 3 žemle, 1 čL masla, 1 čL prášku do pečiva, 300 ml mlieka, soľ.

| Pridané dňa 17. 06. 2009 | 7988 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Pikantné labužnícke kurča

Suroviny: 1 menšie kurča, 1 PL oleja, 1 PL plnotučnej horčice, 3 strúčiky cesnaku, 1 PL vegety, šťava z polovice citróna, štipka soli, štipka oregána, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate, 2 PL masla, 2 dcl kuracieho vývaru.

| Pridané dňa 16. 06. 2009 | 2193 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Pikantné kurča II.

Suroviny: 1 kurča, 1 PL oleja, 1 čl karí korenia, 1 PL citrónnovej šťavy, 1 čl mletej papriky, 2 strúčiky cesnaku, soľ.

| Pridané dňa 16. 06. 2009 | 2506 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Pikantné kurča I.

Suroviny: 1 kurča, pár strúčikov cesnaku, olej, soľ,mletá paprika, mleté čierne korenie, karí korenie, kúsok masla, 1 PL hladkej múky.

| Pridané dňa 16. 06. 2009 | 2410 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Zaprávané kura

Suroviny: 1 kurča, 50 g masla, 60 g hladkej múky, predvarený karfiól, 300 g cestovín-kolienok, soľ, 1 kocka kuracieho bujónu, citrónová šťava mlieko.

| Pridané dňa 16. 06. 2009 | 3177 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Labužnícké kurča

Suroviny: 1 kurča, 1 vrecko kyslej kapusty-(500 g), 1 nožička domácej údenej klobásky, griľovacie kornie, soľ, maslo.

| Pridané dňa 16. 06. 2009 | 2259 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Kuracie prsia "Renesance"

Suroviny: 4 kuracie prsné rezne, 1 veľké jablko, soľ, korenie, 1 kocka kuracieho bujónu, 1 malá šalotka alebo mladá cibuľka,1 citrón, 1 dcl šľahačkovej smotany, 1 čL solamylu, olej.

| Pridané dňa 16. 06. 2009 | 2497 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Šaláty

Hydinový šalát

Suroviny: 150-200 g kuracích prsíčok, 1 kaleráb, 1 zeler, 1 mrkva, 2 PL oleja, estragón, petržlenová vňať, 1 PL jablkového octu, korenie, soľ.

| Pridané dňa 15. 06. 2009 | 2938 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Zapekané rezne

Suroviny: 600 g bravčových rezňov- z karé alebo stehna, 100 g šunky, 100 g tvrdého syra, olej, hladká múka, strúhanka, 2 kelímky pochúťkovej smotany, 4 vajcia, soľ, korenie.

| Pridané dňa 15. 06. 2009 | 4610 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zelenina

Rizoto z cukiny

Suroviny: 1 cibuľa, 1 cukina, 1 strúčik cesnaku, 2 dcl zeleninového vývaru-(z kocky), 125 g ryže, 1 zelená paprika, soľ, korenie, strúhanný syr-(Parmezán), olivový olej.

| Pridané dňa 15. 06. 2009 | 4886 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Ryby

Losos na grile

Suroviny: 2 filety z lososa, 50 ml vínneho octu, 1 citrón, 1 zelená paprika, 1 PL kapár, 3 PL panenského olivového oleja, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, soľ.

| Pridané dňa 15. 06. 2009 | 5597 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
index | 456-490 | predchádzajúci | nasledujúci | Celkom 1965 článkov

Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18693 hl.)
 
Jednoduché (5998 hl.)
 
Lacné (5785 hl.)
 
Overené - tradičné (5405 hl.)
 
Je mi to jedno (5343 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 41224
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server