Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Suroviny: 200 g sušených sliviek- alebo 150 g slivkového lekváru, 40 g masla, 30 g hladkej múky, 30 g cukru, soľ, štipka škorice, citónová kôra, 1 PL rumu, 3/4 L vody.
Suroviny: 1 surový zeler /stačí malý lebo je moc aromatický, alebo prelejem horúcou vodou , alebo 2 minúty do vriacej vody/, 3 cibule, 3 zavárané uhorky, 2 tavené syry, 1 majonéza, soľ, zeleninová koreniaca zmes, mleté biele korenie
Suroviny: Cesto :7 žltkov sa zmieša s 1 dl vody a 30dkg kryš. cukru
25 dkg polohrubej múky
1 prášok do pečiva
3 lyžice kakaa
1/2 dl oleja
sneh s 8 bielkov + 10 dkg cukru
Cesto sa prekrojí na polovicu. Potrie pnkou a trochu plnky sa nechá aj
na potretie vrchu koláča. PLNKA: 4 dl mlieka,1/2 kocky masla,
5 lyžíc kryšt. cukru
1 banánový puding
1 žltok.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.