dedoverecepty


Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Maškrty

Žemľovka (recept z roku 1942)

Suroviny: 8 rožkov, mlieko, 4 vajcia, práškový cukor, hrozienka, čerstvé alebo zavárané ovocie, troška mletej škorice, maslo, strúhanka na vysypanie formy.

| Pridané dňa 11. 08. 2008 | 2360 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Jedlá pre deti

Ryžový nákyp (recept z roku 1942)

Suroviny: 1/2 L mlieka, 1/4 kg ryže, 1 vanilkový cukor, štipka soli, 4 vajcia, 3 PL práškového cukru, ovocný sirup alebo kompót, masť, strúhanka.

| Pridané dňa 11. 08. 2008 | 7610 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Studené jedlá

Šunka v aspiku

Suroviny: 200 g dusenej šunky, 1 vajce uvarené natvrdo, 50 g konzervovaného hrášku, 50 g konzervovanej karotky, (konzerva Hrášok s karotkou), po 3 zrnká čierneho aj nového korenia, 1 menší bobkový list, šťava z 1/2 citróna, soľ, 50 g práškovej želatíny, 1L vody, 1/2 kocky masoxu.

| Pridané dňa 09. 08. 2008 | 6980 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Baranie a jahňacie mäso

Orientálna pečená jahňacina

Suroviny: 600 g jahňacieho mäsa na kosti, 3 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, 1/2 čl mletej škorice, 4 PL oleja, 1 čL najemno nasekanej pažítky alebo cibikov z mladej cibuľky, 1 veľká cibuľa, 1 čL koriandra, citrónová šťava.

| Pridané dňa 09. 08. 2008 | 3742 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zemiaky

Nadstavovaná zemiaková kaša

Suroviny: 800 g zemiakov, soľ, rasca, 2 dcl mlieka, 150 g krúpkov, 1 PL masti, 2 strúčiky cesnaku, korenie, majoránka, 1 väčšia cibuľa.

| Pridané dňa 09. 08. 2008 | 3044 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zelenina

Zapekané baklažány s údeninou

Suroviny: 1/2 kg baklažánov, 1 cibuľa, 2 PL masti, soľ, korenie, 150 g mäkkej klobásky alebo šunkovej salámy, 150 g ryže, 1 PL oleja, 2 rajčiny, 1 kocka mäsového bujónu, 2 vajcia, 1 dcL kyslej smotany, 50 g údeného syra alebo oštiepku, 1 PL kečupu.

| Pridané dňa 09. 08. 2008 | 2582 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Bravčové mäso s ananásom

Suroviny: 1/2 kg chudého bravčového mäsa zo stehna, soľ, 1 čl solamylu, 3 PL oleja, 100 g ananásového kompótu (kúsky), 4 PL červeného vína, cukor, mleté biele korenie, 50 g mandlí.

| Pridané dňa 09. 08. 2008 | 3334 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Šampiňónová polievka

Suroviny: 300 g čerstvých šampiňónov, 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen), 1 menšia cibuľa, 2 PL masti, 2 PL hladkej múky, 1 L mäsového vývaru (z masoxu), 2,5 dcl smotany, soľ, korenie, muškátový oriešok.

| Pridané dňa 09. 08. 2008 | 3300 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Diéty

Príprava pokrmov pri DIA diéte

Suroviny: ZAKÁZANÉ POTRAVINY: Tučné mliečne výrobky, žĺtky a výrobky zo žĺtkov, tučné mäsa, údeniny, kačica, hus, koncentrovaný alkohol, voľný cukor, solené pochúťky, múčniky. ODPORÚČANÉ POTRAVINY: rastlinné tuky a margaríny, nízkotučné mlieko a mliečne výrobky, mäso z mladších zvierat ako teľacina, bravčovina, jahňacina, kuracina, zajac, morka, zverina. V malom množstve dusená bravčová alebo hydinová šunka, zelenina a strukoviny, celozrnný chlieb a pečivo, v malom množstve ovocie.

| Pridané dňa 07. 08. 2008 | 4706 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Maškrty

Hanácke koláče - recept č.2

Suroviny: 120 g masla, 80 g kryštáľového cukru, 2 žĺtky, 1 vaniľkový cukor, 30 g kvasníc, 1/2 dcl mlieka, 3/8 L smotany, 500 g polohrubej múky, štipka soli, 2 PL masla na vymastenie plechu, 1 žĺtok na potretie koláčikov, Náplň: lekvár a tvaroh.

| Pridané dňa 06. 08. 2008 | 4158 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Maškrty

Hanácke koláče

Suroviny: 500 g polohrubej múky, 100 g práškového cukru, 1 vaniľkový cukor, 120 g tuku (HERA), 3 žĺtky, 30 g kvasníc, 2 dcl mlieka, štipka soli, nastrúhaná citrónová kôra. NÁPLŇ: lekvár a tvarohová zmes. Tvarohová zmes: 250 g tvarohu, 1 žĺtok, 30 g masla, 50 g práškového cukru, 1-2 štipky mletej škorice.

| Pridané dňa 06. 08. 2008 | 5707 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Slané pečivo

Oškvarkové pagáčiky

Suroviny: 600 g hrubej múky, 250 g oškvarkov, soľ, 40 g kvasníc, 3 dcl mlieka, 1 Pl cukru, 2 Pl masla, 3 žĺtky a 1 vajce na potretie.

| Pridané dňa 05. 08. 2008 | 3251 x prečítané | Počet komentárov: 1 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Kuracie ragú

Suroviny: 1/2 kg kurčaťa alebo kuracích drobkov, 100 g koreňovej zeleniny-(mrkva, zeler, petržlen), soľ, 2 PL oleja, 2 Pl hladkej múky, 100 g karfiolu, 50 g sterilizovaného hrášku, 2 dcl smotany, 50 g šampiňónov, 1 PL masti, čerstvá petržlenová vňať.

| Pridané dňa 05. 08. 2008 | 6574 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zelenina

Vyprážaný karfiol so syrom

Suroviny: 1 väčšia hlávka karfiolu, soľ, citrónová šťava, 150 g tvrdého syra (ementál), 2 vajcia, 2 PL bieleho vína, strúhanka, olej.

| Pridané dňa 05. 08. 2008 | 3310 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Segedínsky guláš špeciál

Suroviny: 250 g bravčového bôčika, 250 g bravčového pliecka, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL masti, 1 čL mletej sladkej papriky, soľ, korenie, 1/2 kg kyslej kapusty, 2 PL hladkej múky, 1/2 čL mletej rasce, 2,5 dcl smotany, 100 g domácej údenej klobásky.

| Pridané dňa 05. 08. 2008 | 23708 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Karfiolová polievka

Suroviny: 1 menšia hlávka karfiolu, soľ, korenie, 2 PL masti, 2 PL hladkej múky, štipka muškátového kvetu, čerstvá petržlenová vňať, 1 žemľa, 1 žĺtok, 1 kocka mäsového alebo zeleninového bujónu.

| Pridané dňa 05. 08. 2008 | 2352 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Teľacie rezne vo vínovom cestíčku

Suroviny: 1/2 kg teľacieho mäsa zo stehna, soľ, 2 vajcia, 60 g polohrubej múky, 1 dcl bieleho vína, olej, citrón.

| Pridané dňa 05. 08. 2008 | 2470 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zemiaky

Vypražené talianske zemiaky

Suroviny: 600 g zemiakov, soľ, 3 PL polohrubej múky, 1-2 strúčiky cesnaku, čerstvá petržlenová vňať, olej.

| Pridané dňa 30. 07. 2008 | 2684 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Studená uhorková polievka

Suroviny: 1/2 kg šalátových uhoriek, 2 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, 1 Pl čerstvého nasekaného kôpru, 1 čL cukru, 1 veľký biely jogurt, 2,5 dcl smotany, 2 PL nasekaných vlašských orechov.

| Pridané dňa 30. 07. 2008 | 3326 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Šaláty

Alsaský šalát

Suroviny: 150 g šunky, 50 g mäkkej salámy, 100 g šampiňónov, 1 menšia cvikľa, 2 jablká, 3 PL octu, 3 PL bieleho vína, 3 PL oleja, soľ, korenie, 1-2 strúčiky cesnaku, 250 g zemiakov uvarených v šupke, nasekaná petržlenová vňať.

| Pridané dňa 30. 07. 2008 | 2744 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hovädzie mäso

Hovädzie mäso s jablkami a zeleninou

Suroviny: 1/2 kg hovädzieho zadného mäsa, soľ, korenie, 2 PL masti, 1 zelená paprika, 2 rajčiny, 2 jablká, 2 dcl bieleho vína.

| Pridané dňa 30. 07. 2008 | 2481 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zelenina

Tekvica na smotane

Suroviny: 600 g tekvice, soľ, 2 PL hladkej múky, 2,5 dcl smotany, 1 Pl čerstvého kôpru, 1 PL cukru, ocot, 4 vajcia.

| Pridané dňa 30. 07. 2008 | 3370 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hríby

Zapečené zemiaky s hubovou praženicou

Suroviny: 750 g zemiakov, 1 veľká cibuľa, 1 PL masti, 400 g húb, mletá rasca, soľ, 2 rajčiny, 1 PL masla, 4 vajcia.

| Pridané dňa 30. 07. 2008 | 2976 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Habaďúra

Suroviny: 2 surové zemiaky, olej, 4 plátky mäkkej salámy, 2 vajcia, strúhaný syr.

| Pridané dňa 30. 07. 2008 | 2458 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Zemiakové placky plnené dusenou kapustou a pečené paličky alebo roláda

Suroviny pre 10 porcií: 1 kg zemiakov, 20 dkg hladkej múky, 1/4 l mlieka, 2 štipky soli, 2 vajcia, 5 strúčikov cesnaku, 1 hrsť majoránky, 1 kg kuracích paličiek alebo kuracia roláda, 1/2 balenie masla, 1 balenie kyslej kapusty, 2 cibule

| Pridané dňa 30. 07. 2008 | 2619 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zemiaky

Zemiakové placky s domácimi oškvarkami

Suroviny: 600 g očistených surových zemiakov, 100 g hladkej múky, 100 g posekaných oškvarkov, 1 dl mlieka, 2 vajcia, rozotrený cesnak, soľ, mleté korenie, majoránka, masť.

| Pridané dňa 30. 07. 2008 | 2930 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Zemiakové placky s mäsovou zmesou

Suroviny pre 4 porcie: 500 g bravčového stehna, 2 papriky, 2 cibule, 2 paradajky, 3 lyžice Jemný alebo Ostrý kečup, 1 pór, podľa potreby olej na smaženie, cesto na zemiakové placky

| Pridané dňa 30. 07. 2008 | 2350 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zemiaky

Zemiakové placky, šlejšky, krokety

Suroviny: 600 g varených zemiakov, 150 g múky, 1 vajce, soľ.

| Pridané dňa 30. 07. 2008 | 3149 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zemiaky

Zemiakové placky 2

Suroviny: 1 kg varených zemiakov, 3 lyžice rozsekaných oškvarkov, 1 vajce, 3 strúčiky cesnaku, štipka majoránky, asi 200 g polohrubej múky, stužený tuk na pečenie.

| Pridané dňa 30. 07. 2008 | 2696 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zemiaky

Zemiakové placky 1

Suroviny: 1 kg zemiakov, 5 dl mlieka, 3 lyžice oškvarkov, 3 strúčiky cesnaku, korenie, majoránka, soľ, 6 - 8 lyžíc strúhanky, 3 lyžice masti.

| Pridané dňa 30. 07. 2008 | 2687 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Zemiaková placka plnená mäsom

Suroviny: 450 g údenej krkovičky, 1/2 kg zemiakov, 80 g hladkej múky, 1 vajce, cesnak, soľ, majorán, mleté čierne korenie, olej alebo masť.

| Pridané dňa 30. 07. 2008 | 3603 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zemiaky

Zemiaková placka

Suroviny pre 4 porcie: 600 g zemiakov, 2 vajcia, 600 g hladkej múky, 130 g oškvarkov

| Pridané dňa 30. 07. 2008 | 2443 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Zapekaná zemiaková placka

Suroviny: 600 g bravčového stehna, 600 g zemiakov, 200 g tvrdého syra, 2 vajcia, hladkú múku, olej, majoránku, mleté čierne korenie, tri strúčiky cesnaku. Na šalát: 1 menšiu hlávku kapusty, 4 cibule, karotku, mletú rascu, mleté čierne korenie, ocot, soľ a olej.

| Pridané dňa 30. 07. 2008 | 2249 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Takos Mechikanos

Suroviny pre 4 porcie: 1 balenie kukuričných placiek, 1/2 kg cibule, 3 strúčiky cesnaku, 10 dkg anglickej slaniny – plátky, štipku soli, štipku korenia, štipku chilli papričiek, 1 balenie Lučiny, podľa potreby mlieko, 1/2 kg fazule, 1 ks varené kurča – bez kože

| Pridané dňa 30. 07. 2008 | 2296 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Šťavnaté kuracie placky

Suroviny: vykostené kurča, prípadne kuracie rezne, 3 lyžice oleja, 3 vajcia, 3 lyžice maggi, 1 lyžice worcestru, 1 lyžica kečupu, 1/2 lyžice soli, kari, cibuľa

| Pridané dňa 30. 07. 2008 | 2598 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
index | 946-980 | predchádzajúci | nasledujúci | Celkom 1965 článkov

Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18695 hl.)
 
Jednoduché (6000 hl.)
 
Lacné (5787 hl.)
 
Overené - tradičné (5407 hl.)
 
Je mi to jedno (5345 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 41234
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server