Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Suroviny: 125 g tvarohu, 6 PL oleja, 6 PL mlieka, 70 g práškového cukru, soľ, 300 g polohrubej múky, 1 balíček prášku do pečiva, 800 g ovocia(podľa sezóny napr. marhule, jablká slivky ap.), 20 g masla. NA PLNKU: 50 g tuku, 150 g práškového cukru, 2 vajcia, 500 g tvarohu, 1/2 balíčka pudingového prášku, (vaniľkový),mlieko podľa návodu na pudingu, 2 PL citrónovej šťavy.
Suroviny: 100 g prerastenej údenej slaninky, 100 g údenej klobásky, 2 cibule, 4 menšie zemiaky uvarené v šupke, soľ, korenie, 8 vajec, pažítka alebo cíbiky z mladej cibuľky.
Suroviny: 1 bravčové koleno, 2 bravčové nožičky, chvostík, 200 g bravčových kožiek, 300 g bravčového pliecka, soľ, 10 guličiek čierneho korenia, 2 cibule, 6 strúčikov cesnaku, 3 L vody. Kto chce môže pridať aj 2 mrkvy, 2 petržleny, kúsok zeleru. Na dočistenie vývaru 2 bielky z vajca.
Suroviny: 50 g údenej slaninky, 1 väčšia cibuľa, 150 g hovädzieho mäsa, 150 g bravčového mäsa, 2 PL hladkej múky, mletá sladká paprika, 1,3 L vody, 4 rajčiny, 4 stredne veľké zemiaky, 100 g párkov, 1-2 strúčiky cesnaku, mletá rasca, majoránka, soľ.
Suroviny: 4 vajcia, 2 žĺtky, 140 g práškového cukru, 140 g hladkej múky, cukor na posypanie (zmiešaný práškový a 1 vaniľkový cukor ). NA PLNKU: 600 g očistených jabĺk, 30 g masla, 60 g kryštáľového cukru, citrónová šťava, 30 g piškót.
Suroviny: 200 g masla alebo Hery, 200 g práškového cukru, 5 vajec, 120 g polôohrubej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 20 g kakaa, 1 PL rumu, ríbezľový lekvár, konzerva ananásu. NA POLEVU: 100 g čokolády na varenie, 100 g masla. Tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu.
Suroviny: 600 g polohrubej múky, 20 g kvasníc, 50 g masla, 50 g práškového cukru, štipka soli, 2 žĺtky, 4 dcl mlieka. Džem, masllo na poliatie a na posypanie podľa chuti: mak, opražená strúhanka, orechy, kakao alebo tvaroh.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.