Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Suroviny: (na 4 porcie) 2 dcl mlieka, 200 g polohrubej múky, 2 PL kryštáľového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 2 vajcia štipka soli, olej. NÁPLŇ: 1 balíček vaniľkového alebo iného ovocného pudingu, mlieko a cukor podľa návodu na pudingovom sáčku. POLEVA: 200 g drobného ovocia- napr. maliny, černice, čučoriedy, ríbezle, jahody alebo ananas, 2 dcl ovocného sirupu, rovnakého ako použité ovocie. NA ozdobenie šľahačka.
Suroviny: 60 g masla alebo Hery, 50 g cukru, 1 vajce, 5 g kakaa, 20 g strúhanej horkej čokolády, 50 g hladkej múky, 25 g solamylu, štipka prášku do pečiva, tuk na vymastenie formy. NA NÁPLŇ: 250 g malín, 4 lístky želatíny, 3 PL likéru Amareto (mandľový), 125 g syru Lučina, 175 g tvarohu, 50 g cukru, nastrúhaná kôra z 1/2 citróna, 1 kelímok (250 g) šľahačkovej smotany, 1 vaniľkový cukor, 15 g drobných keksíkov, 1-2 čl strúhanej čokolády.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.