Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Suroviny: 6 natvrdo uvarených vajec, štipka soli, štipka mletého korenia, 1 PL plnotučnej horčice, 1 kocka jemného tvarohu, 1 citrónn, čerstvá petržlenová vňať a niekoľko zelených olív. Namiesto tvarohu môžeme použiť syr typu Lučina.
Na tejto stránke sa v receptoch uvádzajú pri množstve jednotlivých surovín sj rôzne skratky. Väčšina skratiek je bežne zaužívaných. Pre začiatočníkov ako aj menej skúsených uvádzam vysvetlivky použitých skratiek.
Suroviny:1 balenie cestovín - malé kolienka, 300g (aj viac) vareného údeného mäsa, (zo šunky, kolienka, krkovičky ap.) 1 kelímok kyslej smotany, 1 dcl mlieka, 5-6 vajec, soľ, mleté čierne korenie, olej a pár tenkých plátočkov masla. Na posypanie troška mletej papriky. Toto jedlo je také isté ako šunkové fliačky, len pri použití kolienok je nadýchané a šťavnatejšie.
Suroviny: 1 tortový korpus- (kúpený alebo upečený podľa vášho receptu). Na plnku: 1 zlatý klas uvarený vo vode, 1 celé maslo, 150g cukru, 1 žĺtok, 1 dcl nejakého aromatického alkoholu alebo portského vína, 1 kg čerstvých jahôd, 2 šľahačkové smotany a 2 stužovače šľahačky, jahodová sáčková poleva, alebo jahodový džem.
Surovinny: kuracie trupy a odrezky, po 150 g koreňovej zeleniny, (mrkva, petržlen, zeler, kaleráb), 1/4 hlávky menšieho kelu, niekoľko ružičiek karfiolu, 1 malý pór, 1 menšia cibuľa, malá čerstvá paprika bez jadierok a žiliek, niekoľko guličiek čierneho korenia, 3 guličky nového korenia, štipka muškátového kvetu, petržlenová a zelerová vňať (môže byť aj sušená), 2-3 kocky kuracieho bujónu a dochucovadlo harmónia chuti alebo vegeta (bez glutamánu). Na mrveničku: 2 vajcia, trocha soli a 10 Pl hrubej múky. (múky podľa hustoty aj viac)
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.