dedoverecepty


Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Hydina

Kurča po poľovnícky

Suroviny: 1 kurča, 250 g húb, 1 veľká cibuľa, 2 dl biele víno, soľ, masť, tymian, bobkový list.

| Pridané dňa 08. 03. 2008 | 2396 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Vyprážané drievko

Suroviny: 300 g šunky alebo šunkovej salámy v celku, 300 g ementálu, 300 g kuracích pŕs, olej a troj-obal na obaľovanie

| Pridané dňa 08. 03. 2008 | 2201 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hovädzie mäso

Teľací rezeň "Vŕšokl"

Suroviny: 600 g teľacie stehno, 100 g šunky, 150 g eidamského syra, 150 g sterilovaných šampiňónov, maslo, smotana, soľ, olej

| Pridané dňa 08. 03. 2008 | 5997 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hovädzie mäso

Diablov plameň

Suroviny: 200 g hovädzí krk, 200 g bravčové stehno, 200 g morčacie - vykostené stehno, 100g údenej slaniny, 100g húb, 2 cibule, lečo, olej, cesnak, soľ, korenie, 2 feferónky, kečup, citrón

| Pridané dňa 08. 03. 2008 | 2270 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Rady šéfkuchára

Pomoc pri prechutení jedál

Hovorí sa že aj majster tesár sa utne. To platí aj pri varení! Čo urobiť, keď sa nám "podarí" prechutiť jedlo? Zapamätajte si tieto rady:

| Pridané dňa 08. 03. 2008 | 32906 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Maškrty

Perníkový koláč

Suroviny: NA CESTO : 600 g hladkej múky, 240 g práškového cukru, 4 vajíčka, 100 g masla, 4 PL horúceho medu, 1 čl sóda bicarbóny, mletá škorica. PLNKA: Slivkový lekvár, mleté vlašské orechy, Na potretie koláča -1 vajce.

| Pridané dňa 08. 03. 2008 | 3700 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Syry

Špenátové halušky s plesňovým syrom

Suroviny: 1 balíček mrazeného špenátového pretlaku, 2 šálky polohrubej múky, soľ, 1 strúčik cesnaku, 1 vajce, 1 cibuľa, 100 g šampiňónov, 150 g plesňového syra napríklad syr Niva, 2 PL oleja, 1 PL masla.

| Pridané dňa 08. 03. 2008 | 2992 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Studené jedlá

Plnené vajíčka

Suroviny: 6 natvrdo uvarených vajec, štipka soli, štipka mletého korenia, 1 PL plnotučnej horčice, 1 kocka jemného tvarohu, 1 citrónn, čerstvá petržlenová vňať a niekoľko zelených olív. Namiesto tvarohu môžeme použiť syr typu Lučina.

| Pridané dňa 08. 03. 2008 | 2781 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Veľkonočná bašta

Suroviny: 1,5 kg bravčového karé bez kosti, 150 g oravskej slaninky, 150 g bravčového bôčika (tenké plátky), 1 pór, 3 rôznofarebné papriky, 150 g syra typu Eidam, väčšia hrsť sušených húb, 2 mrkvy, 2cibule, farebné korenie, olej.

| Pridané dňa 08. 03. 2008 | 2175 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zemiaky

Zapečená zemiakovo-špenátová kaša

Suroviny: 500-600 g zemiakov, 1 balenie špenátového pretlaku, 4-5 strúčikov cesnaku, 1 cibuľa, 2,5 dcl mlieka, 60 g nastrúhaného tvrdého syra, korenie, soľ, hladká múka, 4 vajcia, olej.

| Pridané dňa 08. 03. 2008 | 2562 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Kurča v kapuste

Suroviny:1 kurča, 500g kyslej kapusty, 200g oravskej slaninky, 1 šľahačková smotana, soľ, rasca, korenie.

| Pridané dňa 08. 03. 2008 | 2431 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Studené jedlá

Oškvarková pomazánka

Suroviny: 1 pohár oškvarkov, 2 natvrdo uvarené vajcia, 1 cibuľa, 3 sterilizované kyslé uhorky, 2 sterilizované kapie, soľ, korenie.

| Pridané dňa 08. 03. 2008 | 11879 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Jedlá pre deti

Pestré zapečené rizoto

Suroviny:200g mletého bravčového mäsa, 200g ryže, po 1 zelenej, červenej a žltej paprike, 150 g šampiňónov, po 150 g sterilizovańého hrášku a kukuričky, 2 vajcia, 1 PL rajčinového pretlaku, 1 PL jemne nasekaného kôpru alebo petržlenovej vňate, 100ml smotany, 100 g tvrdého syra, soľ, korenie, mletá sladká paprika, olej.

| Pridané dňa 07. 03. 2008 | 2943 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zelenina

Plnený baklažán

Suroviny: 1 stredne veľký baklažán, 200g tvrdého syra, 50g šunky-plátky, po polovičke žltej a červenej papriky, 2 rajčiny, 2 PL olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie, trocha bazalky, alobal.

| Pridané dňa 07. 03. 2008 | 3353 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hovädzie mäso

Sviečková podľa českej babičky

Suroviny: 500ml vody, 2 PL octu, 5 guličiek nového korenia, štipka mletého zázvoru, 1 bobkový list, 10 guličiek čierneho korenia, tymian, 800g hovädzieho mäsa- sviečkovice,, alebo falošnej sviečkovej (guľaté plece), 80 g údenej slaninky, 400 g koreňovej zeleniny-(mrkva, petržlen, zeler), 1 veľká cibuľa, 150 g masla, soľ, citrón, hovädzí vývar (z kocky), 3 dcl smotany na varenie, cukor, 2 PL šťavy z marhuľového kompótu. Na ozdobenie: koliečka citrónu, brusnicový kompót, šľahačka, vetvička zelenej petržlenovej vňate.

| Pridané dňa 06. 03. 2008 | 10062 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Pravé české-vepřo, knedlo, zelo

Suroviny: 600-800g bravčového stehna, krkovičky alebo karé bez kosti. Soľ, rasca, 350 ml mäsového vývaru, 2 cibule, 1 PL masti, 600g kyslej kapusty, soľ, cukor, rasca, 1 PL polohrubej múky.

| Pridané dňa 06. 03. 2008 | 32541 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hríby

Hubová omáčka

Suroviny: 2-3 hrste sušených hríbov, 1 cibuľa, 1 PL masla, 2 PL oleja, 8 plátkov bravčového mäsa (zo stehna asi po 75 g), soľ, korenie, 1 Pl polohrubej múky, 200 ml mäsového vývaru z kocky.

| Pridané dňa 05. 03. 2008 | 5151 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hovädzie mäso

Znojemská pečienka so slaninkou

Suroviny: 800g hovädzieho mäsa zo stehna, 50 g údenej slaninky, soľ, korenie, 1 cibuľa, 2 PL oleja, 300 ml hovädzieho vývaru, 2 PL hladkej múky, 3 kyslé sterilizované uhorky

| Pridané dňa 05. 03. 2008 | 6922 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Jedlá pre deti

Kôprová omáčka s varenými vajcami

Suroviny: 100 ml kyslej smotany, 2 PL polohrubej múky,250 ml zeleninového vývaru (z kocky), soľ, cukor, mleté biele korenie, 1 žĺtko, 150 ml smotany na varenie, 3 Pl nasekaného čerstvého kôpru, (môže byť aj mrazený), 8 natvrdo uvarených vajec, 1 kg varených zemiakov.

| Pridané dňa 05. 03. 2008 | 7270 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Plnená sekaná

Suroviny: 750g mletého bravčového mäsa, 2 suché rožky, 2 dcl hovädzieho vývaru z kocky, 2 vajcia, soľ, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, korenie na mleté mäso, 1 Pl nasekanej petržlenovej vňate, strúhanka podľa potreby. Na náplň: 80g cestovín (kolienok), 1 cibuľa, 1 PL masla, 100g nastruhaného tvrdého syra, 2 PL rajčinového pretlaku (kečupu).

| Pridané dňa 04. 03. 2008 | 3325 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Maškrty

Piškótová roláda

Suroviny na cesto: 75g mäkkého masla, 75g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 5 vajec, 2 PL rumu, 75g hladkej múky, 1čl prášku do pečiva. Suroviny na náplň: 1/2 l šľahačky, stužovač šľahačky, za 2 hrste nasekaného kandizovaného ovocia.

| Pridané dňa 04. 03. 2008 | 2346 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Múčne jedlá

Buchty so slivkami a makom

Suroviny:( asi na 25 buchiet) 500g hladkej múky,80g práškového cukru, 230 ml vlažného mlieka, 130 g masla, soľ, 1 veľké vajce, 1 pohár zavarených sliviek, 120 g makovej náplne, práškový a vanilkový cukor na posypanie buchiet. Maková náplň: 125 ml mlieka, 125 g pomletého maku, 75 g hrozienok, 1 citrón, 2 PL medu. Na kvások: kocka kvasníc, 1 PL hladkej múky, 1 čl cukru , 1 dcl mlieka.

| Pridané dňa 03. 03. 2008 | 2476 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Informácie

Užitočné informácie

Na tejto stránke sa v receptoch uvádzajú pri množstve jednotlivých surovín sj rôzne skratky. Väčšina skratiek je bežne zaužívaných. Pre začiatočníkov ako aj menej skúsených uvádzam vysvetlivky použitých skratiek.

| Pridané dňa 03. 03. 2008 | 4255 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Cestoviny

Šunkolienka

Suroviny:1 balenie cestovín - malé kolienka, 300g (aj viac) vareného údeného mäsa, (zo šunky, kolienka, krkovičky ap.) 1 kelímok kyslej smotany, 1 dcl mlieka, 5-6 vajec, soľ, mleté čierne korenie, olej a pár tenkých plátočkov masla. Na posypanie troška mletej papriky. Toto jedlo je také isté ako šunkové fliačky, len pri použití kolienok je nadýchané a šťavnatejšie.

| Pridané dňa 03. 03. 2008 | 2443 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Maškrty

Jahodová torta -recept z pokecu

Suroviny: 1 tortový korpus- (kúpený alebo upečený podľa vášho receptu). Na plnku: 1 zlatý klas uvarený vo vode, 1 celé maslo, 150g cukru, 1 žĺtok, 1 dcl nejakého aromatického alkoholu alebo portského vína, 1 kg čerstvých jahôd, 2 šľahačkové smotany a 2 stužovače šľahačky, jahodová sáčková poleva, alebo jahodový džem.

| Pridané dňa 02. 03. 2008 | 3110 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zelenina

Špenátový prívarok

Suroviny: 450 g mrazeného špenátu(1 balenie), alebo 300 g čerstvých listov špenátu, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, soľ, mletá rasca, mleté čierne korenie, majoránka, masť alebo olej, 2Pl hladkej múky, 1 kelímok smotany a 2 vajcia.

| Pridané dňa 28. 02. 2008 | 25485 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Maškrty

Pudingové rezy posypané škoricou

Suroviny: NA CESTO: 4 vajcia, 20 dkg kryštáľového cukru, 20dkg hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 1 dcl oleja. NA PUDING: 1L mlieka, 3 sáčky vanilkového pudingu, 5 PL cukru, NA POLEVU: 2 kelímky kyslej smotany, 2 vanilkové cukre, 1 šľahačka v prášku Dr Oetker, mletá škorica. NA DOZDOBENIE: čerstvé jahody alebo lesné ovocie

| Pridané dňa 27. 02. 2008 | 2562 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Maškrty

Našťuchaný koláč

Suroviny: 35 dkg polohrubej múky, 20 dkg, cukru, 1 prášok do pečiva, 12 dkg rozpustenej Hery, 2 vajcia, 2 Pl oleja, 3/4 hrnčeka mlieka, štipka soli. Na polevu: 18 dkg masla alebo hery, 4 PL rumu, 3PL teplej vody, 250g práškového cukru, 4 dkg kakao.

| Pridané dňa 27. 02. 2008 | 1973 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Jedlá pre deti

Vejuškina polievočka

Surovinny: kuracie trupy a odrezky, po 150 g koreňovej zeleniny, (mrkva, petržlen, zeler, kaleráb), 1/4 hlávky menšieho kelu, niekoľko ružičiek karfiolu, 1 malý pór, 1 menšia cibuľa, malá čerstvá paprika bez jadierok a žiliek, niekoľko guličiek čierneho korenia, 3 guličky nového korenia, štipka muškátového kvetu, petržlenová a zelerová vňať (môže byť aj sušená), 2-3 kocky kuracieho bujónu a dochucovadlo harmónia chuti alebo vegeta (bez glutamánu). Na mrveničku: 2 vajcia, trocha soli a 10 Pl hrubej múky. (múky podľa hustoty aj viac)

| Pridané dňa 27. 02. 2008 | 2873 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Dvojaký rezeň

Suroviny: 4 väčšie bravčové rezne, 4 menšie teľacie rezne, (môžeme nahradiť morčacími), korenie, soľ, 100g dusenej šunky, 1 cibuľa, olej, 100g mrkvy,100g zeleru, 1 šálka zeleninového vývaru z kocky, 1 PL hladkej múky

| Pridané dňa 27. 02. 2008 | 2065 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Srnčí chrbát na borievkach

Suroviny: 1 kg srnčieho chrbta (karé), soľ, olej, niekoľko guličiek borievok, 100g Oravskej slaniny, 2 PL masla, 2 cibule, 10 guličiek čierneho korenia, 1 šálka vývaru, 200g anglickej slaniny, 1PL hladkej múky, kúsok masla.

| Pridané dňa 27. 02. 2008 | 2470 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hríby

Hubový Kubo

Suroviny:300 g krúpok, soľ, 2 PL masti, 1 cibuľa, 4 PL sušených hríbov, 2 strúčiky cesnaku, rasca, mleté korenie, majoránka

| Pridané dňa 26. 02. 2008 | 4284 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hovädzie mäso

Kráľovské roštenky

Suroviny:4 plátky z hovädzej roštenky, soľ, korenie, 1 PL hladkej múky, 100 g masti, 1 väčšia cibuľa, 1 šálka hovädzieho vývaru, ( z kocky) broskyňový kompót Na omáčku: 1 konzerva sterilizovaných rajčín alebo rajčinový pretlak, 1 pór, 2 PL oleja, 2 strúčiky cesnaku, 1 čl medu alebo cukor, soľ, bazalka.

| Pridané dňa 26. 02. 2008 | 2059 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Sedliacke bravčové plátky

Suroviny:600g bravčového chudého mäsa- (napr. z pliecka), soľ, mleté korenie, 50g údenej slaninky, 1 cibuľa, 1 šálka vývaru (z kocky), 2 PL horčice, 1 PL hladkej múky, 100 g sterilizovaných uhoriek.

| Pridané dňa 26. 02. 2008 | 2644 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Maškrty

Jablkový nákyp našej babky

Suroviny: 1,5 kg jabĺk, 20g kryštáľového cukru, 2 PL bieleho vína. Ďalej 3 vajcia, 60g cukru, 1 vaniľkový cukor, 1 čl mletej škorice, citrónová kôra, 20g hrozienok, 50g mandlí alebo iných orechov, 2 PL strúhanky.

| Pridané dňa 26. 02. 2008 | 3194 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
index | 1786-1820 | predchádzajúci | nasledujúci | Celkom 1965 článkov

Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18696 hl.)
 
Jednoduché (6001 hl.)
 
Lacné (5789 hl.)
 
Overené - tradičné (5408 hl.)
 
Je mi to jedno (5347 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 41241
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server