Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Suroviny: ( pre 4 osoby): 4 kusy kuracích prsíčok aj s krídlom, 120 g šunky od kosti, 4 listy čerstvého špenátu, 120 g hermelínu, 150 g masla, 1 dcl olivového oleja, soľ, 400 g čerstvej brokolice, Korenie na kurča- (dá sa kúpiť zmes korenia , soli, papriky, byliniek a koreňovej zeleniny). Šťuchané zemiaky: 1 kg varených zemiakov, 4-6 ošúpaných cibúľ- ( pokrájaných na mesiačiky), 2 zväzky jarnej cibuľky s vňaťou, 1PL masla a 5 PL olivového oleja. Soľ, korenie. Zemiaky: Na panvicu dáme maslo a niekoľko lyžíc olivového oleja. Cibuľu osmažíme do karamelovej farby. Pridáme k uvareným zemiakom aj s tukom z panvice. Šťuchadlom rozmelníme na hrudkovitú kašu. Pridáme nakrájanú mladú cibuľku s vňaťou, okoreníme a osolíme podľa chuti.
Suroviny: kuracie mäso čisté bez kostí, 1 celú väčšiu cibuľu, korenie, akékoľvek ďalšie korenie podľa vlastnej chuti, ocot, vodu, 10 špízových ihiel alebo špajle.
Na prílohu: 10 ks rajčín, 2 veľké cibule.
Suroviny: 1 bochník chleba, maslo (asi tak 125g), 4 stúčiky cesnaku, soľ, čierne mleté korenie, saláma- ( je jedno či použijeme mäkkú alebo suchšiu), tvrdý syr, vajíčko, cibuľa a zelenina podľa chuti - napríklad rajčiny a paprika.
Suroviny: 4 vajcia, 100 g práškový cukor, 1 vanilkový cukor, 6 lyžíc vlažnej vody, 200 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva 750 g nastrúhaných jabĺk, 2 vanilkové cukry, mletá škorica 3 vanilkové pudingy, 500 ml mlieka, 2 kyslé smotany- ( celkom 500 g). Recept je od pani Silvie K.
Suroviny: chlieb ktorý už neni čerstvy a nechcete ho vyhodiť vrabcom,
vajce , cesnak , slanina , soľ, korenie, oregáno, jarná cibuľka -pokiaľ ju nemáte tak normálna cibuľa alebo pažítka, mlieko .
Suroviny: Na korpus:(na menší plech): 4 vajcia, 120 g cukru krupice, 2 PL teplej vody, 75 g polohrubéj múky, 75 g Solamylu, 1,5 PL preosiateho kakaa, štipka soli.
Na krém: 250 ml mlieka, 1 vanilkoý pudink, 100 g cukru krupice - spolu prevaríme na hladký, sladký puding.
Suroviny: Na piškót: 6 vajec -(žĺtky a bielky zvlášť), 120 g cukru, 2 PL kakaa a ku nemu dosypať do 120 g polohrubú múku.
Krém:
200 g lahôdkovej kyslej smotany, 1 tvaroh - ušľahať s 1 vanilkovým cukrem spolu s 3-4 PL práškového cukru. Pridať asi 2 ČL citrónovej šťavy a vmiešať zľahka- (ručne) 250 ml ušľahanéj šľahačky alebo rastlinnej šľahačky.
Suroviny: 8 veľkých sezamových žemlí, 600 g mletého mäsa- podľa chuti hydinové alebo hovädzie alebo miešané-(bravčové s hovädzím). 1 žemľa namočená v 1 dcl mlieka, soľ, 60 g nastrúhaného syra -eidam, 4 PL kečupu, 8 maličkých rajčiniek, 8 červených reďkoviek, 4 listy šalátu, trocha oleja.
Suroviny:250g papardelle
30ml olivovy olej, 200g prerastenej údenej slaniny - nakrájanú na tenké pásiky či štvorčeky, 3 stredne veľké pórky, rozrezané po dĺžke a potom na 1cm pásiky,
150 ml suchého bieleho vína, 125g sladkej smotany, 60g strúhaného parmezánu
čerstvo nadrvené čierne korenie.
Suroviny: 1 kg hladkej múky, 3 stredne veľké zemiaky uvarené a nahrubo postrúhané, 1 ČL octu, rasca, 3 ČL soli, 6 dcl teplej vody, kvások z kvasníc,
trocha cukru do kvásku.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.