Šampiňónové ragú so syrom a cestovinami

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hríby, Vydané dňa: 12. 02. 2008

Suroviny: čerstvé šampiňóny, 1 menšia cibuľa, 1 kocka bujónu- hubový alebo zeleninový (vegeta), 1dcl sladkej smotany, 1 tavený syr-trojuholníček, korenie, olej, trocha hladkej múky na zahustenie, cestoviny.

Postup : Šampiňóny si očistíme a ak sú staršie ošúpeme aj šupku z hlavičiek. Očistené nakrájame na plátky: Cibuľu nasekáme nadrobno a orestujeme ju na troche oleja dosklovita. Pridáme pripravené šampiňóny a opražíme ich až pustia šťavu. Potom podlejeme trochou vody, pridáme rozmrvenú kocku bujónu a ešte podusíme až sú šampiňóny skoro mäkké. Smotanu rozmiešame s trochou hladkej múky a nalejeme na šampiňóny. Na slabom ohni necháme povariť, dáme do omáčky syr na dochutenie a necháme ho rozpustiť. Nakoniec dochutíme podľa chuti korením. Pri príprave tohoto jedla nesolíme, lebo bujón aj syr už obsahujú soľ. Podávame s uvarenými cestovinami . Náročnejší si môžu jedlo pri servírovaní posypať ešte nastrúhaným tvrdým syrom !