Maďarský perkelt

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 13. 02. 2008

Suroviny: 800g bravčového mäsa z pliecka, 2 cibule, 1 zelená paprika, 2 rajčiny, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ, majoránka, 2 strúčiky cesnaku 2 PL bravčovej masti alebo oleja.

Postup: Mäso si odblaníme a pokrájame na kocky s hranou asi 3x3 cm. Potom mäso posypeme mletou paprikou a premiešame. Cibuľu nasekáme na drobné kocočky a orestujeme ju na masti do sklovita. Pridáme ku nej mäso a krátko zarestujeme aby sa mäso zatiahlo. Potom ho zalejeme trochou horúcej vody a prikryté dusíme. Občas premiešame a podľa potreby prilejeme vodu: Rajčiny sparíme a ošúpeme. Ošúpané nakrájame na kocky. Papriku očistíme, jadrince odstránime a papriku nakrájame na pásiky. Nakrájanú papriku pridáme k mäsu, necháme podusiť a pridáme rajčiny, osolíme a ochutíme korením. Necháme ešte dusiť ale už odokryté, aby sa šťava čiastočne odparila. Nakoniec dochutíme ešte roztlačeným cesnakom, majoránkou a krátko prevaríme. Podávame s haluškami alebo cestovinami. Na slávnostnejšiu príležitosť môžeme na tanieroch posypať nastrúhaným tvrdým syrom. Dozdobíme kyslou uhorkou.