Suroviny:2 vajíčka, hrubá múka, soľ, voda. Na krupicovú posýpku: 3-4 PL detskej krupice, bravčová masť alebo olej, na dochutenie soľ alebo kryštáľový cukor.
Z vajec, hrubej múky, štipky soli a trošky vody zamiesime tuhšie vláčne cesto na rezance. Dobre spracované cesto necháme chvíľu odpočinúť a potom ho vyvaľkáme na pomúčenej doske na tenký, veľký plát. Vyvaľkané cesto dobre pomúčime a pokrájame ho na približne 6-7 cm široké pásy. Tieto pásy pokladieme na seba a ostrým nožom krájame na stredne hrubé rezance. Tieto pokrájané rezance uvaríme v osolenej vode a uvarené scedíme aprepláchneme teplou vodou. Na kastróle s trochou rozpustenej masti alebo oleja upražíme do zlatista krupicu a potom ju zalejeme trochou studenej vody, aby sa sparila a napučala. Na opraženú krupicu dáme scedené rezance a dobre premiešame. Takto pripravené rezance na tanieroch dochucujeme buď soľou alebo cukrom. Toto jedlo sme jedávali zväčša na večeru a zapíjali dobrým čajíkom s medom. Je to dosť sýte jedlo.