Pizza "delicato"

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Pizza, Vydané dňa: 19. 02. 2008

Suroviny na cesto: 1/2 - 3/4 kg polohrubej múky, 1/2 kocky kvasníc, 1 dcl mlieka, 1 dcl oleja, 1čl soli, 1čl oregana. Na oblohu: 2 rajčiny, 1 menšia cibuľa, soľ, mleté korenie, oregano, troška cukru, 15dkg mäkkej salámy, malá konzerva sterilizovanej kukurice, 15dkg údeného syra alebo iného tvrdého syra.

Do misy dáme vlažné mlieko, rozmrvené kvasnice, premiešame a pridáme múku, soľ, oregano a olej. Vymiesime tuhšie nelepivé cesto. (konzistenciu cesta si už upravujeme podľa oka pridaním buď vody, múky alebo oleja). Na troche oleja osmažíme dosklovita nejemno nasekanú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájané ošúpané rajčiny a necháme podusiť. Dochutíme soľou, korením, oregánom a troškou cukru. Necháme schladiť. Vymiesené cesto rovnomerne roztlačíme prstami na vymastený plec a povrch cesta natrieme uvareným rajčinovým základom. Potom na takto pripravený podklad vrstvíme na rezance nakrájanú salámu, pridáme kukuričku a vrch zasypeme postrúhaným syrom. Dáme do rúry vyhriatej na 180*C a pečieme asi 20 minút. Mne osobne chutí aj varianta, keď nakonie na všetkú tú oblohu pridám na tenké malé plátky pokrájanú údenú prerastenú slaninku.