Suroviny: 2 malé konzervy rajčinového pretlaku, soľ, korenie, vegeta, sušená zelerová vňať, masť alebo olej,1 malá cibuľa, 2PL hladkej múky, 1/4 čl mletej škorice, 1/4 čl majoránky, troška cukru na dochutenie, 1 vajce, 3Pl detskej krupice.
Postup: Do hrnca dáme za 1Pl masti alebo trocha oleja. Ku horúcemu omastku pridáme na drobnučko nasekanú cibuľu a orestujeme. Zalejeme studenou vodou, premiešame a pridáme pretlak. Potom do polievky pridáme za1PL sušenej zelerovej vňate ( alebo vetvičku čerstvej vňate), škoricu, majoránku, vegetu a necháme pomaličky povariť. Potom polievku dochutíme cukrom,korením a podľa chuti soľou. Nakoniec do polievky dáme zavariť malé haluštičky, ktoré sme vymiešali z vajca, štipky soli a detskej krupice.