Krúpová baba

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zemiaky, Vydané dňa: 22. 02. 2008

suroviny: ako na zemiakové babky-čiže: surové zemiaky, soľ, hladká múka majoránka, korenie, cibuľa, cesnak, olej, 2vajcia, 15 dkg údenej prerastenej slaninky a po 1 hrnčeku ryže a hrubších jačmenných krúpkov.

Postup: Zošúpaných a nastruhaných zemiakov a ostatných surovín urobíme cesto ako na zemiakové babky. Ryžu a krúpky prepláchneme a osobitne sparíme skoro domäkka. Necháme ich schladiť a primiešame k zemiakovému cestu. Na vymastený hlbší plech nalejeme polovicu zemiakovej hmoty, pokladieme na ňu pásiky slaninky a zalejeme zvyšným cestom. Na vrch pokladieme ostatné pásiky slaninky a pečieme v rúre vyhriatej na 200*C až sa na povrchu utvorí dozlatova upečená chrumkavá kôročka. Podávame s mliekom