Madridská cibuľačka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 22. 02. 2008

Suroviny: Na 1,5L polievky použijeme 2 kocky slepačieho alebo kuracieho bujónu, trocha mletého korenia, štipku muškátového orieška, 2 cibule veľkosti orecha, trocha oleja-najlepšie olivový, 50g šunky alebo šunkovej salámy,1vajce, detská krupica, štipka soli a na dochutenie - dochucovadlo: harmónia chuti alebo tekuté maggy.

Postup: Do vriacej vody vložíme kocky bujónu a na miernejšom ohni necháme uvariť. Na oleji si opečieme dozlatista na kolieska pokrájané cibule a pridáme ich do polievky. Necháme na slabom ohni povariť. Šunku nakrájame na drobné kocočky, pridáme štipku soli, vajce a detskú krupicu. Vymiešame tuhé husté cesto a robíme z neho malé guľôčky, ktoré uvaríme v polievke. nakoniec polievku dochutíme štipkou muškátového orieška, korením a podľa chuti môžeme dochutiť aj dochucovadlom . Hotovú polievku na tanieroch dozdobíme kúskom petržlenovej vňate.