Jelenie mäso pod slaninou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 22. 02. 2008

Suroviny: 800g jelenieho mäsa, soľ, ml. čierne korenie, 8 lyžíc octu, estragon, 4 lyžice kečupu, trocha chilli korenia, 1 lyžička worcestrovej omáčky, 1 lyžica horčice, 1 lyžička papriky, 1 ližica medu, 100g údenej slaninky, mäsový vývar, 20 g hladkej múky, olej.

Postup: Z oleja a korenín urobíme marinádu, potrieme mäso, dáme odležať, prudko opečieme, poukladáme plátky slaniny, dáme piecť. Počas pečenia potierame zvyšnou marinádou. Zahustíme múkou, povaríme a šťavu precedíme. Vhodná príloha - zemiakové knedle.