Suroviny: 500 g jahňacieho mäsa, 1 lyžica oleja, 1 cibuľa, strúčik cesnaku, soľ, mleté korenie, majorán, 1 vajce, 1 lyžička mletej papriky, 20 g hladkej múky, 40 g masti, 2 lyžice rajčinového pretlaku, 2 lyžice smotany, mäsový vývar.
Postup: Jahnacinu pomelieme. Na olej orestujeme cibuľu pokrájanú nadrobno a necháme vychladnúť. Do pomletého mäsa zapracujeme vychladnutú cibuľu, rozotretý cesnak, vajce majorán, čierne korenie a soľ. Dobre spracujeme. Na masti opražíme cibuľu zaprášime múkou, pridáme mletú papriku, urobené bochníčky, a podlejeme vývarom.Prikryjeme a dusíme.Pred dokončením pridáme pretlak a ešte trocha podusíme.Hotové pokvapkáme smotanou a podávame na zemiakovej placke.