Baraní guláš "Baču Ondra"

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 22. 02. 2008

Suroviny: 500 g baranieho mäsa, 50 g masti, 2 cibule, soľ, mleté čierne korenie, malá feferonka, 2 surové postruhané zemiaky, mletá paprika, 3 strúčiky cesnaku, majoránka

Postup: Na masti orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané mäso, korenie, soľ, papriku a feferonku. Podlejeme vodou tak, aby bolo zaliate zarovno s mäsom. Varíme za občasného pomiešania zakryté asi 20 minút. Ochutnáme a ak je mäso mäkké, tak guláš zahustíme postruhanými zemiakmi. Na konci dochutíme rozotretým cesnakom a majoránom. Ako príloha vhodný čierny chlieb.