Živánska pečienka "Kriváň"

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 22. 02. 2008

Suroviny: 400 g vykostenej bravčovej krkovičky, 400 g bravčovej prerastenej slabinky, 200 g bravčovej pečene, 200 g údenej slaninky, 4 veľké cibule, lyžička mletého korenia, lyžička rasce, soľ, 1 kg zemiakov, 1 - 2 zelené papriky, 3 lyžice oleja

Postup: Mäso nakrájame na tenké plátky, slaninku apečienku na úzke pásiky, cibuľu a zemiaky na kolieska, papriku na prúžky. Dno pekáča polejeme olejom a ukladáme pripravené suroviny po vrstvách. Ochucujeme rascou, mletým čiernym korením a soľou. Nakoniec podlejeme vodou a prikryté dusíme v rúre na miernom stupni asi 1 a pol hodiny. Potom odokryjeme, ešte troška podlejeme vodou a ešte asi 15 minút necháme odokryté zapiecť. Podávame s kyslou uhorkou a feferónmi.