Bravčové rebierko "Zakopané"

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 22. 02. 2008

Suroviny: 600 g bravčového karé, lyžica mletej rasce, 2 cibule, soľ, 50 g masti, 500 g kyslej kapusty, 1 zemiak, troška mletého korenia, mäsový vývar

Postup: Karé nakrájame na kotlety, okraje ponarezujeme, naklepeme, posolíme, pokoreníme a posypeme mletou rascou. Na polovici masti opečieme z obidvoch strán.Pridáme 1 cibuľu pokrájanú nadrobno, orestujeme, podlejeme vývarom a prikryté dusíme. Na druhej polovine masti orestujeme ďaľšiu cibuľu pokrájanú na pásiky takmer do zlatova, pridáme poprekrajovanú kyslú kapustu a dusíme. Krátko pred dokončením pridáme postrúhaný zemiak na zahustenie, ochutíme soľou, korením, rascou a krátko povaríme. Na takto pripravenú kapustu kladieme hotové rebierka a polejeme šťavou. Podávame s opečenými zemiakmi.