Suroviny: 1 kg jahňacieho stehna, 2 cibule, 150 g čerstvých alebo sterilovaných húb - kuriatok, 2 lyžice hladkej múky, 2 lyžice masti, soľ, 2 dl kyslej smotany, soľ, zelená petržlenová vňať
Postup: Mäso odblaníme a opražíme na masti aby sa zatiahlo. Pridáme pokrájanú cibuľu, nasekanú petržlenovú vňať, osolíme a pečieme prikryté asi 1/2 hodiny. Potom pridáme na štvrťky prekrájané kuriatka a prikryté dusíme do mäkka. Upečené mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, prevaríme, pridáme smotanu a dobre prehrejeme. Omáčku ochutíme citrónovou šťavou a cukrom. Mäso nakrájame na tenké plátky preliate omáčkoum s haluškami alebo s knedlou, ozdobené lyžičkou čučoriedkového kompótu.