Baranie mäso na horčici "Horec"

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 22. 02. 2008

Suroviny: 600 g baranieho mäsa, 1 veľká cibuľa, 2 dcl červeného vína, 1 lyžica horčice, 3 lyžica masti, 1 lyžica masla, soľ, čierne korenie, trocha múky

Postup: Mäso odblaníme, odstránime prebytočný tuk, potrieme soľou, horčicou, zalejeme vínom a necháme marinovať, najlepšie cez noc. Mäso vyberieme, opečieme na masti, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a za občasného odlievania - použijeme aj marinádu, upečieme do mäkka. Upečené mäso vyberieme, šťavu zahustíme trochou zápražky a dobre prevaríme. Dochutíme horčicou, korením, vínom a soľou. Podávame so žemlovou knedľou alebo varenými zemiakmi a uhorkou.