Pečený pstruh na mandľovej omáčke

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Ryby, Vydané dňa: 22. 02. 2008

Suroviny: 4 pstruhy, maslo, soľ. Na omáčku: 3 dl sladkej smotany, 3 dl vody, hladká múka, soľ cukor, citronová šťava, 50 g mandlí

Postup: Pstruhy očistíme, oškrabeme, posolíme a odložíme odstáť. Do kastrólka nalejeme smotanu, do ktorej sme zatrepali 2lyžice múky a prilejeme vodu. Miešame a prevaríme. Dochutíme soľou, cukrom, pridáme mandle, posekané na plátky a prehrejeme. Na pekáči dáme rozpustiť maslo, uložíme pstruhy a v horúcej rúre asi 15 minút pečieme. Polievame výpekom. Na taner nalejeme omáčku, položíme pstruha a polejeme lyžicou výpeku. Podávame s hranolkami.