Šošovica na rebrách

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 22. 02. 2008

Suroviny: 500 g údených bravčových rebier, 5OO g šošovice, 1 cibuľa, 3 zemiaky, smotana, hladká múka, masť, mleté čierne korenie, soľ, 2 bobkové listy, 3 strúčky cesnaku, ocot, trocha cukru

Postup: Rebrá porežeme pomedzi kosti na jednotlivé kúsky a dáme variť. Keď sú skoro mäkké pridáme opláchnutú šošovicu a olúpané pokrájané zemiaky. Pridáme bobkové listy a trocha mletého korenia. Všetko uvaríme do mäkka. Z hladkej múky si na masti usmažíme do zlata zápražku, zalejeme smotanou a prilejeme k šošovici. Povaríme. Ochutíme rozotretým cesnakom a octom a cukrom. Podávame s chlebom.