Zapečené zemiaky s bryndzou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zemiaky, Vydané dňa: 23. 02. 2008

Suroviny: 1 kg zemiakov, 500 g bryndze, 100 g údenej slaniny, olej, 5 vajec, 100 g mäkkej klobásy, 3 dl mlieka, soľ

Postup: Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Uvarené zemiaky scedíme a necháme vychladnúť. Slaninku pokrájame na kocočky a necháme ju opražiť. Pridáme na kolieska pokrájanú klobásku a ešte popražíme. Vycladnuté zemiaky ošúpeme a pokrájame na hrubšie kolieska. Pekáč vymastíme a pokladieme naň polovinu zemiakov. Jemne posolíme, preložíme opraženou klobáskou a posypeme hrudkami bryndze. Potom pokladieme ostatné zemiaky a všetko zalejeme rozšľahanými vajcami s mliekom. Vrch posolíme a polejeme výpekom zo slaniny a pokvapeme olejom. Dáme zapiecť do horúcej rúry. Podávame s uhorkami.