Vrchárska kapustnica

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 23. 02. 2008

Suroviny: 1 kg kyslej kapusty, 800 g údenej klobásy, 100 g slaninky 500 g bravčového mäsa, 50 g sušených hríbov, 200 g zemiakov,2 lyžice hladkej múky, lyžica mletej papriky, 3 dl kyslej smotany, cibuľa, soľ, mleté korenie

Postup: Do väčšieho hrnca dáme kapustu, klobásku, nakrájané mäso, hríby, na kocky pokrájané zemiaky, soľ. Zalejeme zarovna vodou a dáme variť. Uvarené klobásky vyberieme a pokrájame na kolieska.Na panvici si opečieme pokrájanú slaninku, pridáme kolieska klobásky a trochu opečieme. Preložíme do kapustnice. Na výpeku si osmažíme cibuľu, pridáme múku a usmažíme zápražku. Do hotovej zápražky si zamiešame lyžicu mletej papriky, zalejeme vodou, dobre premiešame a vlejeme do kapusty. Za stáleho miešania prevaríme, prilejeme rozšľahanú smotanu a premiešame. Podávame s chlebom.