Zálesácke mäso pod kapustou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 23. 02. 2008

Suroviny: 600 g bravčového karé, 100 g údenej slaniny, mleté čierne korenie, mletá paprika, 1 cibuľa, 3 strúčky cesnaku, soľ, 1 zemiak 800 g kyslej kapusty, 1 dl smotany, bobkový list, vegeta

Postup: Karé pokrájame na rebierka, posolíme, pokoreníme a trocha naklepeme. Narežeme okraje a prudko opečieme z obidvoch strán. Na výpeku osmažíme kocky slaninky a kolieska cibule. Kapustu dáme do hrnca, pridáme výpek s cibuľou a ochutíme bobkovým listom, vegetou pretlačeným cesnakom a paprikou. Prikryté necháme dusiť. Kapustu zahustíme postruhaným zemiakom. Opečené rebierka uložíme do vymasteného pekáča, zakryjeme kapustou a polejeme smotanou. Všetko zapečieme v horúcej rúre asi 15 minút. Podávame s varenými zemiakmi.