Labužnícka voňavá panenka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 24. 02. 2008

Suroviny: 2 Bravčové panenky-spolu asi 700g, soľ, biele korenie, 2 Pl oleja, šálka vývaru. Na marinádu: 1/2 citróna, pár vetvičiek čerstvých byliniek- tymian, oregano, majoránka a petržlenová vňať, 1-2 strúčiky cesnaku, 1lyžičku mletej papriky, 1 lyžičku drveného farebného korenia, 3 Pl olivového oleja.

Postup: Na nmarinádu omyjeme a osušíme citrón a nakrájame ho aj so šupkou na malé kúsky. Pridáme nasekané bylinky, roztlačený cesnak, papriku, korenie a olej. Premiešame a pridáme panenky. Dôkladne ich obalíme v marináde a necháme ich aspom 1 hod. v chlade marinovať. Potom panenky vložíme do pekáča s rozpáleným olejoma zo všetkych strán mäso poopekáme. Opečené podlejeme vývarom a pečieme v rúre domäkka. pred dopečením potrieme ešte bylinkovou marinádou a dopečieme. Voňavé pečené panenky pokrájame na hrubé roládky a podávame preliate výpekom so šampíňónovou ryžou a v octe naloženými hubami.