Suroviny: 500g čerstvých šampiňónov, 50g masla, soľ, citrónová šťava, 1PL hladkej múky, 1/2 l vývaru z hubového bujónu, 3 žĺtky, nasekaná petržlenová vňať, 1 PL masla na zjemnenie.
Postup: Šampiňóny očistíme a hlavičky ošúpeme. nakrájame ich na hrubšie plátky a dáme ich do kastróla s horúcim maslom. Pokvapkáme ich citrónnovou šťavou a dusíme asi 5 minút. Potom ich zaprášime múkou, prilejeme vývar a na slabšom ohni dusíme asi 10 minút. Z podusených šampiňónou odlejeme šťavu do druhého kastrólka, zašľaháme do nej žĺtky a nalejeme naspäť na šampiňóny. Necháme za častého miešania prehriať a nakoniec do omáčky dáme nasekanú vňať a kúsok masla na zjemnenie. Podľa chuti dochutíme citrónom poprípade prisolíme. Podávame so zemiakmi alebo s dusenou ryžou.