Suroviny: 1 kurča, soľ, 1 cibuľa, 2 strúčky cesnaku, 3 PL oleja, 1 dcl kuracieho vývaru z kocky, 100g šampiňónov, 3 Pl rajčinového pretlaku, 1/2 l bieleho vína
Postup: Kurča omyjeme a rozkrojíme na štvrťky. Potom ho osolíme, a na rozohriatom oleji zo všetkych strán opečieme. Opečené mäso vyberieme a na výpeku opražíme nasekanú cibuľu a cesnak, vložíme naspäť mäso a ešte asi 5 minút opekáme. Potom podlejeme vývarom a prikryté dusíme takmer domäkka. Potom pridáme na plátky pokrájané šampiňóny, rajčinový pretlak, a víno. Spolu dodusíme domäkka a do zhustnutia šťavy. Podávame s opekanými zemiakmi a šalátom.