Dragúnove rezne

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 24. 02. 2008

Suroviny: 4 bravčové rezne z karé, soľ, korenie, 100g masla, 1 cibuľa, mletá červená paprika, 2 dcl vývaru. Na omáčku:4 malé cibule, 2 biele papriky, 4 rajčiny, soľ, štipka byliniek- mäty a bazalky, 1 konzerva rajčinového pretlaku, 2,5 dcl smotany na varenie a 1 PL hladkej múky.

Postup: Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na masle speníme nasekanú cibuľu, vložíme naklepané rezne a z oboch strán ich na cibuli opražíme, Potom ich poprášime mletou paprikou, podlejeme vývarom a prikryté udusíme domäkka. mäkké mäso vyberieme a dáme bokom do tepla. Do vydusenej šťavy pridáme na kolieska nakrájané cibule, na pásiky nakrájané papriky a na plátky pokrájané rajčiny. Podľa potreby prilejeme trocha vody alebo vývaru a dusíme domäkka. K mäkkej zelenine pridáme rajčinový pretlak, dochutíme soľou a štipkou byliniek. Prehrejeme a zalejeme smotanou, do ktorej sme zašľahali múku. Nnecháme na slabšom ohni krátko prevariť. Rezne na tanieri prelejeme omáčkou a podávame s opečenými zemiakmi alebo s ryžou.