Suroviny:600g bravčového chudého mäsa- (napr. z pliecka), soľ, mleté korenie, 50g údenej slaninky, 1 cibuľa, 1 šálka vývaru (z kocky), 2 PL horčice, 1 PL hladkej múky, 100 g sterilizovaných uhoriek.
Postup: Mäso pokrájame na plátky, naklepeme, posolíme a okoreníme. Slaninku pokrájame na drobné kocočky a opražíme. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, krátko orestujeme a pridáme pripravené mäso. Necháme zo všetkych strán opražiť aby sa zatiahlo, podlejeme vývarom a prikryté dusíme. Mäkké mäso odhrnieme na okraj, omáčku zalejeme vo vode rozkvrdlanou múkou a povaríme. Nakoniec omáčku dochutíme s horčicou, korením a soľou. Pridáme nadrobno nasekané kyslé uhorky a ešte prehrejeme. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi.