Dvojaký rezeň

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 27. 02. 2008

Suroviny: 4 väčšie bravčové rezne, 4 menšie teľacie rezne, (môžeme nahradiť morčacími), korenie, soľ, 100g dusenej šunky, 1 cibuľa, olej, 100g mrkvy,100g zeleru, 1 šálka zeleninového vývaru z kocky, 1 PL hladkej múky

Postup: Bravčové rezne natenko naklepeme, osolíme a okreníme. Na jednu polovicu každého rezňa položíme teľací naklepaný plátok mäsa, plátok šunky a prekryjeme druhou polovicou spodného rezňa. Okraje sklepneme a zaistíme špáradlami. Na oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu, tenšie rezančeky zeleniny a pridáme pripravené rezne. Podlejeme vývarom a prikryté udusíme domäkka. Mäkké rezne vyberieme, šťavu zahustíme múkou, dolejeme vývarom a prevaríme.Rezne podávame s hranolkami alebo kroketami a polejeme šťavou.